berkeleymineracb11

Les accions de Berkeley s'enfonsen aquest dijous més d'un 20% a la borsa espanyola pel possible veto a la mina d'urani que està promovent a Salamanca. Els inversors s'han posat a vendre després que PSOE i Unides Podem hagin tornat a plantejar la prohibició d'explotar minerals radioactius a Espanya.

  • 0,21€
  • -3,64%

Els dos partits que conformen el Govern de coalició "han pactat una sèrie d'esmenes al Projecte de Llei de Canvi Climàtic, entre les quals figura la prohibició de les mines d'elements radioactius", apunten des de l'Agència EFE. L'esmena planteja afegir un article en el qual es prohibeix expressament la recerca i l'aprofitament d'aquests minerals.

Les caigudes d'aquest dijous se sumen a les pèrdues del 9,28% que va registrar la jornada d'ahir. Així i tot, el valor manté una revaloració superior al 100% el 2020. En concret, en aquests moments, repunta un 107% des que va començar l'any.

No obstant això, ha deixat de ser el millor valor de la borsa espanyola del present exercici, posició que ha ocupat durant pràcticament tot l'any. Ara és PharmaMar qui ocupa aquest tron amb un avanç del 220%. I Berkeley no apareix ni en el podi, que ara mateix completen Solaria (+157%) i Urbas (+108%).

Noticias relacionadas

contador