ep valores del ibex en el palacio de la bolsa de madrid
Eduardo Parra - Europa Press

PharmaMar ha avançat a Berkeley com el millor valor espanyol en el que portem de 2020. Les accions de la companyia farmacèutica han repuntat un 2,88% aquest dimecres i acumulen ja una revaloració del 200% des que va començar l'any. I ho ha aconseguit gràcies a un comportament borsari pràcticament impol·lut des que el 21 de setembre va entrar a formar part de l'Ibex.

  • 0,22€
  • -0,90%
  • 28,96€
  • 0,49%
  • 9,57€
  • 0,68%

Des que va debutar al principal índex espanyol, acumula una pujada del 23%, amb un fort impuls del 13% en l'acumulat de les últimes quatre jornades. La seva entrada a l'Ibex li ha servit per guanyar visibilitat i aconseguir acabar en positiu gairebé cada dia. De fet, només ha tancat cinc sessions en negatiu (porta 18 jornades a l'índex), tot i que convé recordar que el seu primer dia va perdre un 5%, llastrada per la mala jornada que van viure els mercats europeus.

També ha aconseguit fer-se amb el tron del mercat de l'espanyol degut a la mala ratxa de Berkeley, que s'ha mantingut com el valor amb més revaloració durant gairebé tot l'any. Per poder fer una comparació en igualtat de condicions, des que PharmaMar va entrar a l'Ibex, Berkeley ha perdut un 17% i ha reduït els seus guanys anuals al 173%. Especialment sagnant ha estat la sessió d'aquest dimecres, en la qual s'ha deixat un 9,28%.

Berkeley s'està desinflant tan ràpidament que pot fins i tot perdre la plaça que actualment li situa com el segon millor valor de 2020. La companyia que amenaça el seu lloc és Solaria, que repunta un 164% en el que va d'any i s'ha guanyat l'oportunitat de fer el salt a l'Ibex, on debutarà dilluns que ve. Amb una revaloració de tres xifres també s'hi troba Urbas (+137%).

ANÀLISI TÈCNICA

L'aspecte tècnic d'aquests tres valors és molt similar, amb una clara tendència alcista en tots ells. Començant per PharmaMar, l'analista de 'Bolsamanía, José María Rodríguez, assenyala que "a poc a poc i sense fer gaire enrenou, sembla haver pres rumb cap a la resistència que té als màxims anuals en els 138,60 euros". Aquest dimecres ha acabat en els 128,60 euros. "No té cap resistència fins a aquests màxims anuals", insisteix.

Respecte a Berkeley, Rodríguez explica que, "malgrat les importants caigudes de l'últim mes i mig, continua sent un títol alcista en termes de mitjà termini". Tant és així que acumula una pujada superior al 400% des dels mínims de març. "L'única cosa és que tenim al preu en zona de ningú, alguna cosa lluny de l'important suport que és als 0,30 euros i molt lluny de la zona de resistència que té als 0,65 euros", afegeix. Aquest dimecres va tancar a 0,347 euros.

I quant a Solaria, destaca que es pot "apreciar l'impecable de la recta d'acceleració, en aquest cas directriu alcista, en la qual es recolza al preu des de mitjan 2016. D'altra banda, no pot ser més alcista independentment del que passi a curt termini. El valor no té cap resistència fins als màxims històrics que va marcar al novembre de 2007 en 24,27 euros". Ha conclòs la sessió d'avui a 17,91 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador