ep archivo - sede de bbva en madrid edificio la vela
BBVA - Archivo

La direcció de BBVA s'asseurà aquest divendres amb la representació legal dels treballadors davant la seva voluntat d'iniciar un procediment d'acomiadament col·lectiu (ERO) a Espanya que afectarà tant els serveis centrals com la xarxa comercial.

  • 5,22€
  • -3,24%

Aquest pla d'ajust s'aplicarà sobre BBVA S.A., que compta amb al voltant de 23.300 treballadors, quedant-ne fora la resta de les societats de l'entitat a Espanya.

Està previst que el banc ofereixi avui una introducció sobre els seus plans i es constitueixi la taula negociadora, sense que encara es posin sobre la taula les xifres d'afectació.

Tot i que no es coneix la magnitud del procediment d'ajust, el pla podria contemplar la sortida d'uns 3.000 treballadors. Els sindicats consideren aquesta xifra alta i negociaran, perquè l'impacte sigui el menor possible.

Per la seva banda, BBVA afrontarà aquest procés amb actitud dialogant, amb el compromís de seguir criteris d'objectivitat i amb la voluntat d'arribar al millor acord possible per a tothom.

L'entitat presidida per Carlos Torres entén que per garantir la seva competitivitat i la sostenibilitat de l'ocupació a futur, resulta "imprescindible" continuar treballant de forma encara més decidida en reduir la seva estructura de costos.

Per donar suport a aquesta decisió, es justifica en el context de "profunda transformació" al sector, marcada per una enorme pressió competitiva, baixos tipus d'interès, l'adopció accelerada dels canals digitals per part dels clients i l'entrada de nous actors digitals.

Noticias relacionadas

contador