ep una oficina de bbva
Joaquin Corchero - Europa Press - Archivo

BBVA cobrarà una comissió de 2 euros per retirades d'efectiu en finestreta per un import inferior o igual a 2.000 euros, i ha anunciat un enduriment dels requisits del seu compte nòmina, segons una carta d'informació al client sobre actualització de tarifes.

  • 10,90€
  • -0,77%

L'import de la comissió de retirada d'efectiu, que s'aplicarà a partir de l'1 de gener de 2021, serà fix i es carregarà al compte des de la qual es realitzi la disposició, però no es cobrarà res en cas que el client tregui més de 2.000 euros.

Igualment, BBVA ha endurit les condicions per als titulars majors de 29 anys, que entraran en vigor el 15 de desembre. D'aquesta manera, l'import mínim de la nòmina o ingressos domiciliats passa a 800 euros, en lloc dels 600 euros que exigeix actualment.

A més, els clients hauran de tenir domiciliats el pagament de cinc rebuts o realitzar almenys set moviments amb la targetes de crèdit, ja que les de dèbit deixaran de computar per a obtenir aquests beneficis.

Als clients amb edats compreses entre els 21 i 29 anys se'ls exigirà realitzar set compres en quatre mesos amb targeta de crèdit per a evitar comissions, almenys que tinguin el 'Compte Jove', que no té tarifes addicionals. Els menors de 21 anys continuaran exempts de pagar qualsevol càrrec.

També a partir del 15 de desembre, BBVA modificarà la tarifa estàndard aplicable a les transferències individuals amb abonament l'endemà hàbil realitzades des d'una oficina, que situarà en el 0,4%, amb una comissió mínima de 6 euros. En el cas de les transferències urgents, la comissió serà del 0,5% o d'un mínim de 15 euros.

El banc posa el següent exemple: Si el client envia 2.000 euros, en pagaria 8 de comissió, és a dir, el 0,4%; mentre que si envia 1.000 euros, en pagaria 6, el mínim aplicable.

Les transferències 'online' (bbva.es, l'app o caixers BBVA) no sofriran cap canvi, de manera que continuaran sent gratuïtes en cas de les d'abonament l'endemà i la comissió continuarà en 1,25 euros en el cas de les immediates.

Aquest enduriment dels requisits arriba just un any després que BBVA requerís una major vinculació dels seus clients per poder accedir a diferents beneficis associats als seus comptes. La rendibilitat del sector continua a mínims per l'impacte dels tipus d'interès negatiu, acusada en els últims mesos per la crisi derivada del coronavirus.

Noticias relacionadas

contador