ep archivo   el director de analisis de bankinter ramon forcada
EUROPA PRESS - Archivo

"L'ajust de mercat no s'ha acabat, però és a prop de completar-se". Aquest és el missatge principal que han transmès Ramon Forcada, director d'Anàlisi i Mercats de Bankinter, i el seu equip en la presentació de l'Informe d'Estratègia d'Inversió per al tercer trimestre realitzada aquest dimarts.

Després de canviar la seva estratègia i posar-se defensius en renda variable el 31 de gener; de baixar exposició a les borses el 24 de febrer i tornar a baixar-la el 7 de març, des del departament d'Anàlisi del banc presenten ara una visió més optimista. Segons ha explicat Forcada, encara que la prudència continua dominant, aquesta vegada el to és més constructiu.

El responsable d'anàlisi de Bankinter indica que al llarg dels propers mesos es podria produir el senyal que convidi a la presa de posicions a la renda variable, un nivell que situen els 3.400 punts en el cas de l'S&P. Aquesta correcció cap a aquests preus (l'S&P cotitza actualment als 3.900 punts) podria donar-se de forma més ràpida (durant l'estiu) o més lenta (cap a la tardor). Davant d'aquest panorama, els analistes del banc consideren que durant els propers mesos ja es podrien veure oportunitats a les borses, encara que segueixen pensant que l'estiu serà complicat.

Des de Bankinter preveuen que a la tardor es donarà una situació peculiar. D'una banda, ha explicat Forcada, s'assistiria a la recuperació de les borses però, alhora, es produirà una intensificació de l'alentiment econòmic. "L'economia va darrere del mercat i la desacceleració es veurà a partir del setembre i l'octubre per després millorar", precisa.

En aquest sentit, des del banc no han parlat directament de recessió, encara que sí que han dit que les dades podrien situar-nos, tècnicament, "al límit" d'aquesta. També han assenyalat que dependrà dels països i han subratllat que, mentre la Reserva Federal (Fed) està actuant a temps, el BCE "arribarà tard" amb la seva política de pujada de tipus.

Pel que fa a les apostes d'inversió, reconeixen que actualment la seva exposició sectorial està molt concentrada en pocs sectors per "capejar el temporal": Matèries primes, Infraestructures, Banca -especialment la banca espanyola i, dins d'aquesta, la domèstica- i Defensa (per aprofitar la situació de guerra actual).

Ramón Forcada ha anticipat que, en el moment de decidir prendre posicions quan es produeixi la correcció esmentada, augmentessin la seva exposició a altres sectors, encara que ha reconegut que encara no han determinat quins seran i que això dependrà de com i quan es generi aquest senyal de entrada.

PREVISIONS MACRO A ESPANYA

L'entitat espera una inflació del 5% per a aquest any al nostre país, del 3,3% per al que ve i del 2% per al 2024, amb una moderació dels preus "més progressiva del que s'esperava" i des d'uns nivells més alts .

Pel que fa al PIB, estima un creixement del 4% per a aquest any, del 2,6% per al que ve i del 2% el 2024, un impacte causat per la caiguda del consum privat. La taxa d'atur esperada per al 2022 se situarà al voltant del 13,4%.

Noticias relacionadas

contador