ramon forcada bankinter portada

Bankinter ha tornat a baixar la seva exposició a la renda variable, en aquest cas de manera més "rotunda", després de tot el que va passar als mercats a la setmana passada, que va portar a una forta caiguda, especialment a les borses europees. Les reculades continuen aquest dilluns, amb l'IBEX i la resta de places del Vell Continent desplomant-se de nou.

"Arribats a aquest punt, qualsevol desenllaç a Rússia-Ucraïna serà dolent, afectant a geoestratègia i mercats durant un cert temps, així que baixem exposició (a les borses) més rotundament", assenyala l'equip d'anàlisi de l'entitat al seu informe diari.

Dilluns de la setmana passada, Bankinter va baixar la seva exposició a borses un 10% lineal a tots els perfils "per sentit comú i com a resposta a un augment del risc de mercat". Va ser una mesura preventiva. El banc ja va avisar llavors que aprofundiria en la decisió o no més endavant, depenent del desenvolupament dels esdeveniments.

"Rússia no acceptarà res diferent a una victòria. Les seves accions militars seran cada cop més cruels"

"El que ha passat a l'última setmana posa les coses més difícils. Rússia no acceptarà res diferent a una victòria, ja que el seu pla inicial d'una invasió ràpida s'ha frustrat i ha perdut la guerra de l'opinió pública global en desautoritzar-se moralment amb els actes propis", explica Bankinter. "Les accions militars russes seran cada cop més arriscades i, malauradament ens temem, cruels. La guerra s'estendrà en el temps, derivant cap a una guerra de guerrilles que, hipotèticament, per una banda, pot temptar Rússia a adoptar accions militars absolutament desproporcionades per escurçar-la, mentre que, d'altra banda, i en el pla estrictament econòmic, provocarà una inflació global francament elevada que els bancs centrals no podrien reduir mitjançant política monetària perquè es tractava d'inflació d'oferta i no de demanda", adverteix Bankinter.

El banc anticipa revisions a la baixa del creixement econòmic de tot el món, especialment d'Europa, cosa que ja s'està veient.

"Tot això col·loca les borses en una situació extremadament vulnerable, de riscos seriosament a l'alça, i això fa inevitable per part nostra continuar reduint exposició recomanada a tots els perfils de risc, aquesta vegada de forma més rotunda que dilluns passat. Prioritzem la protecció del patrimoni", insisteix l'entitat.

A partir d'ara els seus nivells d'exposició recomanats són els següents: 40% (-30%) Agressiu / 25% Dinàmic (-30%) / 15% Moderat (-25%) / 0% Conservador (-25%) / 0% Defensiu (-15%).

"Apliquem avui mateix aquests canvis a totes les nostres carteres model. Creiem que són improbables més canvis a curt termini, excepte deteriorament extrem de la situació… o, alternativament, una resolució inesperada del conflicte, i en aquest cas actuaríem immediatament pujant exposició per capturar la recuperació que tindria lloc", conclouen.

Noticias relacionadas

contador