ep el director del departamento de analisis y mercados de bankinter ramon forcada
Ramón ForcadaBANKINTER

El director d'anàlisi de Bankinter, Ramón Forcada, ha dit aquest dimarts en declaracions a Capital Radio, que segueixen creient que la situació és "delicada", cosa que els porta a aventurar un estiu "emocionant" durant el qual ha de seguir primant la prudència.

Forcada ha recordat que ells han baixat el nivell de risc en cartera. Al mes de març passat, Bankinter baixava "rotundament" la seva exposició a les borses i assenyalava que la prioritat ara és "protegir". En la presentació de perspectives per al segon trimestre, l'entitat va tornar a reiterar que, en moments com l'actual, “protecció és millor que ambició”.

Des del banc assenyalen que ens trobem en un entorn encara massa proper a un possible 'bear market' (mercat baixista) i indiquen que no sembla que a curt termini anem a veure catalitzadors que facin canviar la tendència.

En aquest context, des de l'entitat reiteren que el més prudent és continuar mantenint un perfil de risc defensiu/conservador.

Pel que fa a les apostes d'inversió en aquest marc, Ramon Forcada explica que és un bon moment per a alguns bancs, sobretot espanyols. El seu favorit a Espanya és CaixaBank, seguit de Santander i Sabadell. A Europa, la seva opció preferida és BNP.

PENDENTS DEL BCE

Pel que fa a la setmana actual, la reunió del Banc Central Europeu (BCE) i l'IPC dels EUA de divendres són les cites més rellevants, recalca el banc.

"En el primer cas, pels possibles missatges sobre la major o menor rapidesa de les pujades de tipus, i en el segon, per veure si es produeix la confirmació (o no) que ja hem vist el 'pic' als nivells actuals", destaca l'entitat al seu informe diari.

Noticias relacionadas

contador