ep archivo - solaria
SOLARIA - Archivo

Mentre que la resta de valors de l'IBEX s'han enfonsat, Solaria i Siemens Gamesa s'han desmarcat aquest dilluns amb pujades del 10% i del 7,7%, respectivament. Les companyies d'energies renovables es continuen beneficiant a la borsa de la situació provocada per la guerra, a mesura que cobren força com a alternativa energètica mentre el cru es dispara i marca màxims un dia rere l'altre.

  • 18,05€
  • 0,00%
  • 10,11€
  • -1,08%

Al Mercat Continu pugen també les renovables, amb Grenergy (+7,6%) i Soltec (+8,5%) al capdavant, mentre que Audax es revaloritza un 6,7%.

Segons Citi, l'atac de Rússia a Ucraïna podria provocar "un canvi en la manera com Europa, especialment Alemanya, accelera els plans d'energia renovable, que actualment estan endarrerits a molts països". A Alemanya, l'arribada del nou govern del socialdemòcrata Olaf Scholz també afavoriria aquest procés.

Aquest dilluns RBC i Oddo publiquen les seves informes sobre Grenergy. Els primers rebaixen el consell des de 60 euros a 55 euros, encara que segueixen aconsellant sobreponderar, ja que el nou preu encara suposa atorgar-li un gran potencial de pujada superior al 100% (Grenergy cotitza actualment als 26 euros).

"Les empreses com Grenergy, que són capaces de subministrar actius solars fotovoltaics amb un LCOE (cost total mitjà) inferior a 30 euros/MWh són, al nostre parer, el lloc on cal estar quan els preus de l'energia es disparen", assenyalen des d'RBC.

Oddo, per part seva, reitera el seu preu objectiu de 43 euros, i situa Grenergy entre les seves companyies preferides. "La trajectòria ascendent dels preus de l'electricitat a l'engròs, que és favorable a un augment dels preus dels PPA i a la valoració dels postPPA, i una volta oportunista a les fusions i adquisicions a la vista de les valoracions , apuntala la nostra selecció de valors amb més potencial de revalorització, entre els quals hi ha Grenergy", indiquen aquests analistes.

Noticias relacionadas

contador