inversor portada tableta grafico

Bank of America és optimista pel que fa a la renda variable. Una de les majors entitats financeres nord-americanes, el banc creu que a les borses europees els queda "un ral·li del 20% d'aquí a agost" sostingut per una millora de les dades macro que ja es comença a albirar.

  • 506,06
  • 0,73%

"Els mercats poden haver dibuixat un 'pull back', però els indicadors macro suggereixen que l'activitat econòmica està repuntant", afirmen des de Bank of America.

Aquesta millora es veu en indicadors com els PMIs de l'Eurozona que, segons els seus pronòstics, arribaran a situar-se per sobre dels 50 punts durant el tercer trimestre de l'any. Aquesta notícia seria especialment bona per a la renda variable del Vell Continent, que pot "arribar a pujar fins a un 20%".

"Sobreponderem sectors cíclics i defensius europeus, bancs, automobilístiques... i infraponderem les farmacèutiques i les 'telecos'", apunta l'entitat al seu últim informe. Quins motius esgrimeix el banc per explicar el seu posicionament?

EL DESCONFINAMENT ÉS CLAU

"Esperem que, amb uns quants països aixecant les seves restriccions, l'activitat econòmica repuntarà mes a mes, impulsant els PMIs fins a situar-se novament per sobre dels 50 punts al tercer trimestre", explica. D'aquesta manera, les economies aspiren a deixar enrere la sequera i el bloqueig viscuts al març i abril, els moments més cruents de la crisi.

A continuació, Bank of America destaca que l'Euro STOXX 600 acaba de pujar més d'un 20% aquest últim mes i amb prou penes va reaccionar cap a la baixa quan es van publicar els últims (i dolents) PMIs de l'Eurozona. Concretament, aquest indicador es va desplomar al seu nivell més baix des de mitjan 1998, just quan es va començar a fer l'enquesta.

"En la nostra opinió, l'explicació de la resistència de les accions és la consciència del mercat que la causa arrel de la crisi econòmica, la propagació de la Covid-19, s'està esvaint", reflexiona el banc nord-americà.

Noticias relacionadas

contador