ep tres jovenes de rasgos asiaticos caminan por el distrito madrileno de usera protegiendo su rostro
Eduardo Parra - Europa Press

Les borses asiàtiques han tancat amb caigudes aquest dimarts seguint el deixant de les fortes retallades de la passada jornada a Europa i a Wall Street. Les notícies sobre pràctiques il·lícites de grans bancs van sacsejar el sector, al mateix temps que les informacions sobre els problemes amb els assajos de la vacuna contra la Covid i la propagació del virus van penalitzar altres companyies, com les aerolínies.

JP Morgan i Bank of Nova York Mellon van caure un 3,1% i 4,0%, respectivament, aquest dilluns, mentre que HSBC i Standard Chartered van marcar nivells de fa 25 anys després de la notícia que assenyala que tots ells, i més entitats, van moure fons malgrat les sospites sobre els orígens dels diners.

Tots els principals índexs van acabar la sessió en negatiu. L'S&P/ASX 200 d'Austràlia va caure un 0,5%, mentre que el Kospi de Corea del Sud va descendir un 0,9%. El Japó està tancat per festiu.

A la Xina, el Shaghai ha descendit més d'un 1%. El Govern xinès està augmentant la pressió sobre les empreses estrangeres perquè no es fiquin en problemes amb Pequín, ja que la Casa Blanca continua tenint com a objectiu algunes de les empreses tecnològiques més grans del gegant asiàtic.

El Ministeri de Comerç de la Xina va publicar durant el cap de setmana les tan esperades disposicions sobre la seva anomenada 'llista d'entitats no fiables'. El document, vagament redactat, reflecteix la llista d'entitats del Departament de Comerç dels EUA que restringeix a aquestes empreses l'accés als articles originats als EUA.

"Pequín probablement nomenarà almenys una empresa estatunidenca (a la llista d'entitats no fiables) d'aquí a cap d'any - possiblement fins i tot els pròxims dies -, però utilitzarà aquesta eina de manera selectiva, en particular en les seves primeres etapes", assenyala Michael Hirson, expert de la consultora Euràsia Group.

Noticias relacionadas

contador