hsbc-va-payer-192-millions-de-dollars-pour-clore-des-poursuites-aux-usa

Una recerca publicada durant el cap de setmana pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ) ha revelat que diversos bancs mundials van moure grans sumes de fons suposadament il·lícits durant un període de gairebé dues dècades, malgrat els senyals d'alerta sobre l'origen dels diners, segons van informar aquest diumenge BuzzFeed i altres mitjans de comunicació, citant documents confidencials presentats pels bancs al Govern dels Estats Units.

  • 16,53€
  • -0,77%
  • 6,64£
  • 0,26%

Les notícies dels mitjans de comunicació es basen en informes d'activitats sospitoses (SAR) filtrats, presentats per bancs i altres empreses financeres a la Xarxa d'Aplicació de Delictes Financers (FinCEN) del Departament del Tresor dels Estats Units.

Els cinc bancs mundials que apareixen amb més freqüència en aquests documents: HSBC, JPMorgan, Deutsche Bank, Standard Chartered i Bank of New York Mellon. Els SAR proporcionen informació d'intel·ligència clau en els esforços mundials per aturar el blanqueig de diners i altres delictes. Els mitjans de comunicació pinten un quadre d'una organització que permet que grans quantitats de fons il·lícits es moguin a través del sistema bancari.

Segons els informes, les transaccions sumen uns 2.000 milions de dòlars que es van moure entre 1999 i 2017 que van ser assenyalats com a sospitosos pels departaments interns de compliment de les institucions financeres. Els informes d'activitat sospitosa no són en si mateixos necessàriament una prova d'irregularitat, i l'ICIJ va informar que els documents filtrats són una fracció minúscula dels informes presentats a la FinCEN.

A aquestes hores, HSBC, Standard Chartered i Deutsche Bank perden prop d'un 3% a la borsa, respectivament.

Noticias relacionadas

contador