trump-annonce-l-arrivee-d-emissaires-us-en-coree-du-nord

Els mercats asiàtics han tancat mixtos aquest divendres, preocupats per la tornada de les tensions comercials. L'administració de Donald Trump va fer oficials els aranzels a les importacions d'acer i alumini de la Unió Europea, Mèxic i Canadà. Atac al qual Europa respondrà.

Al Japó, tant el Nikkei 225 com el Topix han tancat en verd (+0,14% i +0,10% respectivament). Els fabricants d'automòbils han obtingut resultats especialment bons, així com la banca nipona i el seu sector de matèries primeres. Més al sud, el Kospi coreà ha obtingut uns guanys del 0,71%.

A Austràlia, l'S&P/ASX200 s’ha deixat durant aquesta sessió un 0,36%, afectat pels seus sectors energètic i financer. Així mateix, l'índex Hang Seng ha caigut un 0,18% pel mal comportament de la seva indústria, mentre que el compost de Xangai ha rubricat la sessió amb pèrdues del 0,32%. Els mercats a Indonèsia han tancat aquest divendres per festivitat.

ELS EUA VAN COMPLIR LA SEVA AMENAÇA

El secretari de Comerç dels EUA, Wilbur Ross, va anunciar aquest dijous que els EUA seguirà endavant amb la seva decisió d'imposar un aranzel del 25% a les importacions d'acer i del 10% a les d'alumini procedents de la UE, Canadà i Mèxic. Mesures que han entrat en vigor a les 6 del matí.

"Esperem seguir negociant, tant amb el Canadà i Mèxic, d'una banda, i amb la Comissió Europea per un altre, perquè hi ha altres assumptes que necessitem resoldre", va anunciar el secretari, que, a més, va admetre que "hi va haver avenços en les converses", no "suficients", però.

La Comissió Europea va tornar a subratllar aquest dijous que està "preparada" per defensar els interessos de la UE davant la decisió de Donald Trump. "Com hem dit repetidament, estem preparats per tractar amb qualsevol tipus d'escenari per defensar els interessos de la UE i la legislació comercial internacional", va dir en una roda de premsa el portaveu principal de l'Executiu comunitari, Margaritis Schinas, hores abans de l'anunci de l'Administració nord-americana.

Noticias relacionadas

contador