china, shanghai, chinese

Les borses asiàtiques han tancat aquest dijous amb lleugeres pujades després de les notícies que el Moviment Cinc Estrelles (M5S) i la Lliga Nord es troben negociant per evitar les urnes a Itàlia, almenys aquest estiu.

Al Japó, el Nikkei 225 ha tancat amb una pujada del 0,8%, mentre que l'S&P/ASX 200 australià ha avançat un 0,41%. En tots dos, el bon comportament dels seus energètiques i petrolieres ha estat important. El Topix ha presentat guanys del 3,5%.

A Corea del Sud, el Kospi ha rubricat la sessió amb una pujada del 0,58%, amb Hyundai Cement guanyant un 4,34% aquest dijous. L'avanç és posterior a les últimes notícies sobre una trobada entre el Secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo i el representant nord-coreà, Kim Yong Chol, per continuar tancant serrells sobre la futura entrevista entre els líders dels dos països.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha finalitzat la jornada pujant un 0,75%, amb guanys al sector energètic. El compost de Xangai ha avançat un 1,38% després dels positius resultats dels PMI manufacturers.

ITÀLIA NEGOCIA PER EVITAR ELECCIONS

Carlo Cotarelli no va presentar ni un sol candidat davant el Parlament aquest dimarts, no va ser capaç de reunir una dotzena de noms per formar el govern tecnòcrata que li va encarregar Mattarella. O no va voler. La premsa italiana apunta que s'estan mantenint de nou negociacions entre el Moviment Cinc Estrelles, M5S i la Lliga Nord per presentar un nou executiu que eviti que Itàlia passés de nou per les urnes al juliol. Cotarelli i el president de la república van decidir esperar a veure si la coalició 'anti-establishment' és capaç de proposar un altre candidat abans d'imposar un govern de transició. Però, per ara, no hi ha noves notícies.

Noticias relacionadas

contador