cb china trade sh1211

La Xina assegura que els Estats Units ha trencat l'acord entre Xi Jinping i Donald Trump amb un nou aranzel del 10%, equivalent a uns 300.000 milions de dòlars, segons ha informat en un comunicat el Ministeri de Finances. Després d'això, el país avisa que haurà de prendre les mesures necessàries.

El ministeri també diu que els aranzels dels EUA violen el consens aconseguit pels líders de dos països i es desvien del camí correcte per resoldre disputes mitjançant negociacions.

Tots dos països van acordar fa uns dies endarrerir la imposició d'aranzels fins a mitjans de desembre i reprendre les converses durant les dues pròximes setmanes. Un anunci que es produïa després de la treva pactada entre els EUA i la Xina a finals de juliol. Sembla, però, que aquestes bones intencions s'han trencat de nou.

Precisament aquest mateix dijous, el president nord-americà enviava un missatge a través del seu compte oficial a Twitter en què avisava la Xina que s'ha de centrar en treballar de forma "humana" amb Hong Kong abans d'intentar arribar a un acord comercial.

Des de Market comenten que "això no és un bon auguri i pot fomentar que Trump reaccioni i pugui posar en marxa tots els aranzels el setembre. Les contramesures suggereixen que la Xina no està interessada en el retard dels aranzels, i pot haver detectat una debilitat en la posició dels EUA que està ansiós per explotar. Les represàlies de la Xina signifiquen una escalada en les tensions i disminueix les possibilitats d'un resultat positiu per als mercats a curt termini".

Noticias relacionadas

contador