guerra comercial portada nueva banderas china eeuu
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les borses asiàtiques tanquen mixtes mentre segueixen digerint l'alleujament de la crisi de Huawei. L'Administració Trump i Google van posar el fre al seu bloqueig sobre el gegant tecnològic xinès aquest dimarts cosa que ha impulsat les borses fins al verd i els guanys.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat cedint mig punt. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha avançat un lleu 0,2% al tancament de la sessió.

Al Japó, el Nikkei 225 ha registrat tímides pujades i el Topix ha caigut un 0,26% al tancament. A Corea del Sud, el Kospi s'ha recuperat de les pèrdues inicials parcialment per acabar tancant amb caigudes del 0,1%. Finalment, a Austràlia l'ASX 200 ha sumat un 0,1% al tancament.

La pregunta que es fan ara tots els analistes és si el mercat està davant l'inici o el final de la guerra comercial. Recentment, el president xinès, Xi Jinping, ha declarat que no preveu un desenllaç proper al conflicte aranzelari entre les dues majors economies del món.

"Estem recomanant als clients posicionar-se especialment en actius del sud-est asiàtic", reconeix David Riedel, president i fundador de Riedel Research Group. "Crec que hi haurà bones oportunitats a Àsia, però serà complicat en regions com la Xina i Hong Kong on les tensions comercials van a seguir", postil·la.

Finalment, al mercat de divises, el ien japonès s'intercanvia als 110,39 respecte al dòlar nord-americà. Per la seva banda, el dòlar australià ho fa als 0,690 dòlars nord-americans.

Noticias relacionadas

contador