punos china eeuu portada

L'ambaixador de la Xina als Estats Units, Cui Tiankai, ha assenyalat aquest dimarts que Pequín està preparat per continuar amb les negociacions comercials amb Washington.

"La Xina segueix llesta per continuar les nostres negociacions amb els nostres col·legues per arribar a una conclusió. La porta continua oberta", ha indicat Cui en una entrevista per a la cadena nord-americana Fox News.

Representants dels Estats Units i la Xina no han acordat més negociacions comercials des que la més recent ronda va acabar el 10 de maig.

El govern dels Estats Units ha reduït algunes restriccions imposades la setmana passada contra l'empresa xinesa Huawei, un senyal sobre com les prohibicions de la companyia de telecomunicacions poden tenir grans i involuntàries conseqüències.

El Departament de Comerç dels Estats Units permetrà que Huawei compri productes de fabricació nord-americana per mantenir les xarxes existents i proporcionar actualitzacions de programari als telèfons mòbils existents de Huawei.

La companyia encara té prohibit comprar peces i components nord-americans per fabricar nous productes sense l'aprovació de llicències que probablement seran denegades.

La mesura, que durarà fins al 19 d'agost, suggereix que els canvis en la cadena de subministrament de Huawei poden tenir conseqüències immediates, de gran abast i inesperades.

Noticias relacionadas

contador