ep singapur
PIXABAY
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt aquest dilluns i amb un clar protagonista: Singapur. La passada setmana, el seu banc central va anunciar que es permetrà a una sèrie d'entitats operar com els primers bancs digitals de la ciutat, cosa que s'ha entès com una declaració de guerra entre els bancs més tradicionals del lloc.

Així les coses, a Austràlia l'ASX 200 ha avançat un 0,62%. Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 0,76%, i el Topix s'ha deixat un 0,86%.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han deixat un 0,81% i un 0,30%, respectivament. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha retrocedit un 1,25%.

Els inversors estaran pendents del que esdevingui tant al front sanitari, amb els EUA que durant els pròxims dies debat sobre les vacunes candidates de Pfizer-BioNTech i Moderna, com al polític, mentre que la UE i el Regne Unit apurant les negociacions del Brexit.

La guerra comercial ha tornat, a més, a la palestra amb l'Administració Trump preparant sancions contra diversos alts càrrecs xinesos per la seva actuació en els disturbis de Hong Kong. Finalment, al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat als 104,12 respecte al dòlar nord-americà, i el dòlar australià ho han fet als 0,7421 dòlars nord-americans.

Noticias relacionadas

contador