cb china dr1
40.168,07
  • -594,66
  • -1,46%

La Xina ha publicat aquest divendres el seu PIB del tercer triemestre, que mostra que l'economia va créixer a un ritme del 6,0%, xifra que suposa el nivell més baix en almenys 27 anys i mig, segons Reuters.

Els analistes enquestats per Reuters esperaven que el PIB de la Xina creixés un 6,1% respecte al tercer trimestre de fa un any.

Durant el segon trimestre de 2019, l'oficina d'estadístiques de la Xina va dir que l'economia va créixer un 6,2% des de fa un any, quan la guerra comercial del país amb els Estats Units es va cobrar el seu peatge.

"La guerra comercial s'enfonsarà el creixement més enllà del 6% fins al 5%, nivell on es moderarà i romandrà estable durant els propers 5 o 10 anys", destaquen els analistes de Mizuho Bank.

ÀSIA TANCA EN VERMELL DESPRÉS DE CONÈIXER EL PIB XINÈS

Els parquets asiàtics han tancat amb caigudes precisament després de conèixer aquesta dada xinesa. A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han deixat un 0,5% i un 0,3%, respectivament. A Hong Kong, el Hang Seng ha acabat la sessió deixant-se un 0,1%.

Al Japó, el Nikkei ha registrat alces del 0,1% i, a Corea del Sud, el Kospi s'ha deixat un 0,2% al tancament. Finalment, a Austràlia l'ASX 200 ha caigut un 0,6%.

Noticias relacionadas

contador