• L'illa Guam ha estat en el focus de les creixents tensions entre Washington i Pyongyang
cbtrump35

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha felicitat a través de Twitter la decisió de Kim Jong-Un d'enterrar el 'destral de guerra'. "Va prendre una decisió molt sàvia i ben fonamentada. 'L'alternativa hauria estat catastròfica i inacceptable!"

El règim de Corea del Nord ha posposat l'atac balístic que havia anticipat contra l'illa de Guam controlada pels Estats Units a l'Oceà Pacífic. L'agència de notícies nord-coreana, KCNA, ha informat dimarts passat que el govern local analitzarà "durant una mica més de temps" el comportament "estúpid" de Donald Trump.

"Els Estats Units haurien, en primer lloc, prendre la decisió correcta i demostrar amb el seu comportament la seva intenció de rebaixar les tensions i d'evitar un perillós conflicte militar a la península coreana", va declarar Kim Jong-Un citat per la KCNA. De tota manera, va anunciar que l'administració nord-americana haurà de revisar "les seves accions extremadament perilloses i sense contemplacions a la península coreana".

Poc abans d'aquesta postura de Pyongyang, la Casa Blanca havia informat de la conversa entre Trump i el primer ministre del Japó, Shinzo Abe. "El president va reafirmar que els Estats Units estan preparats per defensar i respondre qualsevol amenaça o acció de Corea del Nord contra els EUA o els seus aliats, Corea del Sud i Japó", es va informar en un breu comunicat.

Guam ha estat en el focus de les creixents tensions entre Washington i Pyongyang després que Kim Jong-un amenacés la setmana passada amb un possible llançament de quatre míssils cap a l'illa del Pacífic com a "advertència", una cosa prevista per a mitjans d'agost.

Noticias relacionadas

contador