• El Kospi de Corea del Sud va tornar a obrir les portes després del Dia de l'Alliberament i va pujar un 0,51%
cbasia short1

Àsia aparca la tensió entre Corea del Nord i Estats Units. Després d'una passada setmana de pèrdues generalitzades, els mercats asiàtics comencen a remuntar el vol. Aquest dimecres, les borses al continent han tancat amb signe mixt en la jornada en què Reserva Federal (Fed) donarà a conèixer les actes de la seva última reunió de política monetària.

El Nikkei ha tancat amb un retrocés del 0,12% fins a situar-se als 19.729 punts. El selectiu japonès va aconseguir, durant la jornada de dimarts, tallar la seva ratxa negativa i va pujar un 1,1% fins a 19.753 després d'aconseguir el seu nivell de tancament més baix des del 2 de maig el passat dilluns. El segon indicador, el Topix, que agrupa els valors de la primera secció, va baixar un 0,01%, fins a situar-se als 1.616 punts. Per la seva banda, el Kospi de Corea del Sud va tornar a obrir les portes després del Dia de l'Alliberament i va pujar un 0,51%. L’ASX 200 d'Austràlia va pujar un 0,04%, amb el subíndex d'energia liderant el selectiu amb una revaloració del 2,22%.

Els mercats a la Xina responien a l'augment de les previsions de creixement del Fons Monetari Internacional (FMI) sobre el país. No obstant això, l'organisme ha assenyalat que cada vegada hi ha més risc d'un ajust dràstic en el mitjà termini a causa de la dependència de l'estímul per aconseguir les metes i a un sender d'expansió del crèdit que podria ser "perillós". En aquest context, l'índex Hang Seng de Hong Kong va pujar un 0,66%. Per la seva banda, el Shanghai Composite va caure un 0,18%, mentre que el compost de Shenzhen va pujar 0,36%.

Noticias relacionadas

contador