• Els inversors tornen a augmentar la seva exposició a la renda variable
Nikkei

Jornada d'avenços a Àsia. Els inversors deixen de banda aquesta setmana la tensió entre els Estats Units i Corea del Nord i tornen a la renda variable, fet que permet a les principals borses recuperar part del terreny perdut la setmana passada.

  • 37.934,76
  • 0,81%

Aquest és el cas del Nikkei japonès, que es revalora un 1,11% fins als 216,21 punts. El selectiu nipó va perdre ahir un 1%, en contra amb la tònica general de la regió, després del tancament de la Borsa de Tòquio divendres per festiu al Japó, en un dia en què hi va haver vendes generalitzades.

A la resta de parquets del continent asiàtic, alces per segon dia consecutiu. El Shanghai Composite xinès s'anota un 0,4%, el Hang Seng de Hong Kong es revalora un 0,3%, l’ASX australià avança un mig punt percentual i el Kospi de Corea del Sud escala un 0,6%. La jornada ha comptat amb escasses referències macro. Destaca la dada de producció industrial del Japó, amb un increment del 2,2% mensual al juny, per sobre de l’1,6% del mes anterior, la dada que el consens d'analistes esperava que continués.

Tot i que els inversors es decanten per retornar a les borses, després de l'onada de vendes de la setmana passada, la tensió continua amb "nivells mai vistos", segons l'ha descrit el primer ministre japonès, Shinzo Abe, que ha demanat cooperació internacional per impedir que Corea del Nord llanci els seus míssils.

A les últimes hores la Xina ha confirmat que aplicarà les sancions de l'ONU al seu tradicional aliat, prohibint la importació de productes com carbó, ferro o marisc. Trump, per la seva banda, ha insistit que el seu país està preparat per a un eventual enfrontament. Corea del Nord diu igualment estar preparat per a un atac a l'illa de Guam si ho considera necessari.

contador