cbasia11 short1

Les borses asiàtiques han tancat aquest dijous amb importants caigudes d'entre l'1% i el 2% enmig de la recrudescència de les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina. El Shanghai ha retrocedit més d'un 2% mentre Donald Trump ha amenaçat amb elevar els aranzels sobre la Xina del 10% al 25%.

  • 37.552,16
  • 0,30%

"(Les noves advertències de Trump) arriben després que la Xina digués que el xantatge no funcionarà amb ells i que prendrien represàlies contra els Estats Units si s'imposen mesures comercials addicionals", apunta Daniel Hynes, expert d'ANZ Research, a l'informe de primera hora.

A Austràlia, l'índex de referència ASX 200 ha disminuït un 0,24%, mentre que el subíndex de materials ha caigut un 1,29%. Les principals empreses mineres han cedit posicions, amb retallades del 3,61% en Río Tinto, del 0,69% en Fortescue Metals i de l'1,84% en BHP.

Aquest dimecres, Río Tinto va dir que els seus guanys durant el primer semestre havien pujat un 12%, però no va aconseguir complir amb les estimacions dels analistes. La minera també va anunciar els seus plans de recompra de 1.000 milions de dòlars addicionals en accions, amb l'objectiu de completar-lo a finals de febrer de 2019.

El Nikkei 225 japonès ha caigut un 1% per cent, mentre que l'índex Topix ha cedit també un altre 1%. A Corea del Sud, el Kospi ha retrocedit un 1,14%. L'índex Hang Seng de Hong Kong s’ha deixat més d'un 2%.

La Reserva Federal va concloure una reunió de dos dies sobre política monetària i va mantenir sense canvis els tipus d'interès. La decisió de dimecres era àmpliament esperada, però el banc central va millorar la seva opinió sobre l'economia, qualificant-la de "forta".

"Sembla que l'expressió 'forta' reafirma la possibilitat d'una nova pujada de tipus al setembre i deixa la porta oberta a una altra al desembre, depenent de les dades i si no hi ha traves fruit de les polítiques de Trump", assenyala Vishnu Varathan, responsable d'economia i estratègia del Banc Mizuho.

Noticias relacionadas

contador