ep recursos de transeuntes por el centro de madrid con mascarillas tras el anuncio de casos de
Jesús Hellín - Europa Press

Les borses del continent asiàtic han continuat pujant aquest dimarts, esperonades per l'optimisme que els bancs centrals i els governs del G7 prenguin mesures per protegir l'economia mundial dels efectes del brot de coronavirus. A més, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Mundial (BM) van assegurar aquest dilluns estar "llestos" per ajudar a encarar "la tragèdia humana i els desafiaments econòmics" del coronavirus, amb tots els "instruments disponibles".

El primer a prendre la iniciativa, en una acció que ja era esperada pel mercat, ha estat el Banc de la Reserva d'Austràlia, que ha reduït les taxes d'interès oficials a un nou mínim històric del 0,5% a causa de "l'efecte significatiu" del brot de coronavirus en l'economia australiana, i ha assenyalat que està preparat per a reduir-les encara més si és necessari. L'índex ASX200 (+0,69%) va cedir quatre punts percentuals després de conèixer la notícia, des de l'1,1% que pujava aquesta matinada, igual que el Kospi de Corea del Sud (+0,58%), que va pujar un 1,5%.

El Nikkei del Japó (-1,22%) va abandonar els guanys inicials i ha acabat amb caigudes, de la mà de la pujada del ien d'un 0,5%, que ha posat en joc el seu rol d'actiu refugi.

Aquest dimarts, els mercats esperen una declaració conjunta de les potències del G7 sobre com contrarestar l'impacte del coronavirus.

Noticias relacionadas

contador