cb tregua china eeuu

Els parquets del continent asiàtic han tancat amb avanços aquest dilluns, ja que el sentiment dels inversors es va mantenir ferm malgrat les creixents preocupacions sobre la relació entre els Estats Units i la Xina.

L'índex de referència australià ASX 200 va pujar 118,60 punts, un 2,16%, a 5.615,60, amb tots els sectors acabant. Al Japó, l'índex Nikkei 225 va sumar 353,49 punts, un 1,73%, fins a 20.741,65 punts, i l'índex Topix va pujar 24.40 punts, un 1.65%, a 1,502.20.

S'espera que el país suspengui l'estat d'emergència per la pandèmia de coronavirus el dilluns, la qual cosa alleujaria les restriccions sobre l'activitat econòmica a Tòquio i quatre prefectures més, va informar Kyodo News, i va afegir que un panell assessor va ajudar amb el pla del govern. S'espera que el primer ministre Shinzo Abe prengui una decisió final en una conferència de premsa, segons Kyodo News.

Més de 5,4 milions de persones a tot el món han estat infectades pel virus, que es va detectar oficialment per primera vegada a la província xinesa de Hubei, i més de 345,000 persones van morir, segons dades de la Universitat Johns Hopkins.

El Kospi de Corea del Sud va guanyar 24,47 punts, o 1,24%, fins a 1.994,60 punts.

Les accions de la Xina continental van cotitzar mixtes: el compost de Xangai va pujar un 0,15% a 2.817,97 punts, el compost de Shenzhen va ser fraccionalmente inferior a 1.750,82 punts i el component de Shenzhen va baixar un 0,11% a 10.592,84 punts.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng va disminuir les pèrdues de més de l'1% fins al 0,12%, prolongant les pèrdues del divendres de més del 5%.

Els mercats d'Àsia Pacífic van patir pèrdues el divendres després que la Xina anunciés una nova llei de seguretat nacional, que, si s'acabés implementant, donaria a Pequín més control sobre Hong Kong; això podria incitar més protestes a favor de la democràcia a la ciutat. El projecte de llei es va anunciar a l'inici de la sessió anual del Congrés Nacional del Poble (APN) de la Xina, el parlament del país, que durarà fins al 28 de maig.

L'assessor de seguretat nacional de la Casa Blanca, Robert O'Brien, va dir aquest diumenge que és probable que la Xina s'enfronti a sancions per part dels EUA si aprova el projecte de llei sobre Hong Kong, i va advertir que podria fer que els residents i les empreses fugissin de la ciutat i això acabés amb la seva condició de centre financer mundial.

El nou projecte de llei proposat per la Xina li permetria substituir al govern local d'Hong Kong, i està plantejant preocupacions sobre la repressió de la llibertat

Noticias relacionadas

contador