livre-sterling-marches-asiatiques-bourse-tokyo

L'Àsia tanca en verd, impulsada una vegada més per l''efecte vacuna' i per l'acord europeu sobre el Fons de Recuperació contra l'impacte negatiu de la pandèmia.

  • 40.168,07
  • -1,46%

Al Japó, el Nikkei ha avançat un 0,73% i el Topix ha sumat un 0,36%. A Corea del Sud, el Kospi ha pujat un 1,39% i a Austràlia l'ASX 200 ha repuntat un 2,58% gràcies al bon comportament del seu sector financer.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha sumat un 1,83% aquest dimarts i a la Xina continental tant el compost de Xangai com el de Shenzhen s'han refet de les seves pèrdues inicials per tancar la sessió en verd amb guanys del 0,2% i del 0,6%, respectivament.

"La renda variable mundial ha arrencat la setmana amb una nota positiva gràcies a les esperances i l'optimisme generades entorn de la vacuna", apunten els experts d'ANZ. Al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat a 107,31 respecte al dòlar dels EUA i, el dòlar australià a 0,7042 dòlars dels EUA.

Als EUA s'està tornant a negociar aquesta setmana un nou paquet d'estímuls econòmics que, "en absència d'altres dades macro, serà el gran catalitzador", assenyalen els experts de la Commonwealth a Austràlia.

Noticias relacionadas

contador