cbasia93 short1
16.154,01
  • -231,40
  • -1,41%

Les borses asiàtiques han tancat l'última sessió de l'any amb signe positiu, encara que el Nikkei ha finalitzat la jornada en números vermells (-0,31%).

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 1,34% i ha acabat 2018 als 25.845,70 punts. No obstant això, els guanys del dia no han pogut contrarestar el mal comportament de l'índex enguany, amb unes caigudes acumulades de gairebé el 13,6% enfront del seu tancament de 2017.

L’ASX 200 a Austràlia, per la seva banda, ha caigut un 0,14% aquest dilluns i ha tancat 2018 als 5.646,40 punts. L'índex australià de referència ha finalitzat l'any amb un descens del 6,9%.

Pel que fa a les dades macro de la jornada, l'activitat manufacturera de la Xina el desembre es va contraure encara més del que s'esperava, segons dades del govern. L'Índex de Gerents de Compres (PMI) de la indústria manufacturera oficial del país es va situar en 49,4, per sota dels 49,9 estimats pels analistes enquestats per Reuters. Una lectura superior a 50 indica expansió, mentre que una lectura inferior indica contracció.

Pel que fa a les notícies sobre la guerra comercial, el president nord-americà, Donald Trump, va dir en Twitter aquest dissabte que s'havia produït una "llarga i molt bona anomenada" entre ell i el president xinès Xi Jinping.

En la piulada, Trump va afegir: "El tracte va molt bé. Si es fa, serà molt complet i cobrirà tots els temes, àrees i punts de disputa. S'estan fent grans progressos!"

No obstant això, després de la piulada, The Wall Street Journal va informar que Trump "pot estar exagerant sobre com de prop estan els dos costats d'un acord", citant fonts "familiaritzades amb l'estat de les negociacions".

Noticias relacionadas

contador