Barbell strategy. O l'estratègia barbell. Així és la jugada amb la qual BlackRock, la gestora més gran del món per actius sota gestió, vol atacar Wall Street després d'elevar a 'sobreponderar' la seva recomanació de les borses nord-americanes.

En què consisteix? Es tracta d'adaptar-se a un mercat incert i ple de 'cignes negres' i actuar de forma igualment espontània. Per a això, no es busca l'equilibri en el cartera... sinó tot el contrari.

El portfolio passa així a veure dividit en dues meitats: una amb risc molt baix i tot just exposada a la volatilitat, i una altra amb una major exposició al risc, però sense passar-se massa. En cas de 'cigne negre', la meitat arriscada de la cartera serà la que posi el pa sobre la taula i produeixi beneficis.

En aquest cas, BlackRock dedica la part més arriscada de la seva cartera a large-caps "que es puguin beneficiar-se de les tendències de creixement estructural", i la més previnguda a companyies més petites que poden aprofitar-se d'"un possible repunt cíclic durant el 2021" .

EUROPA, LA PITJOR PARADA

Els inversors han d'atenir les companyies de qualitat, recents guanyadores, o rotar les seves carteres cap als títols més apallissats per la seva exposició cíclica? Aquesta és una de les preguntes que llança a l'aire la gestora al seu últim informe. "Creiem que cap de les respostes és la correcta, i ens podem quedar amb el millor de totes dues", responen els seus estrategs.

BlackRock defensa que aquesta aproximació a les borses donarà a les carteres una gran resiliència a prova d'incerteses, com la distribució de la vacuna i l'aprovació de nous estímuls fiscals i monetaris per pal·liar els efectes del coronavirus.

La gestora conclou el seu informe aprofundint en aquests valors exposats a vaivens cíclics, entre els quals destaquen les petites i mitjanes empreses nord-americanes, les borses dels mercats emergents i títols asiàtics, excepte els japonesos. La que pitjor surt parada és Europa, la qual BlackRock rebaixa a 'infraponderar' per la seva alta exposició al sector financer, que seguirà sent pressionat pels tipus baixos.

Noticias relacionadas

contador