wall street portada inversor mal

Cal comprar o vendre? Les borses estan optant pel vermell després d'un ral·li que no semblava reflectir els anèmics fonamentals macroeconòmics. Ara els experts es debaten sobre si estem davant una mera (i dura) correcció o si realment cal començar a preocupar-se. Els de Nomura pertanyen al primer grup.

Un dels estrategs d'aquesta gestora, Ilan Chaitowitz, ha declarat aquest dimecres en una entrevista a la 'CNBC' que no els quadren les caigudes i afirma que "seria de miop vendre en aquests moments".

Els inversors no han d'entrar en pànic davant el repunt de contagis per coronavirus. En paraules de Chaitowitz, el repunt de les xifres entra en el guió de tota epidèmia que es regeix per l'aspecte estacional. De fet, Nomura creu que els positius "col·lapsaran" en vespres de la primavera del 2021, i és aquí quan cal estar ben posicionat.

Una altra raó per a l'optimisme és, segons aquest gestor, cada dia que passa sense que les farmacèutiques que treballen en una vacuna contra el virus donin el senyal d'alarma en els seus assajos, la majoria dels quals ja ha entrat en fase 3, la decisiva abans de llançar-les al mercat.

LA VACUNA ÉS LA CLAU DE LA CONFIANÇA INVERSORA

En aquest sentit, Chaitowitz argumenta que, malgrat que l'impacte d'una vacuna no es deixi sentir en el "món real" fins a la primera meitat del 2021, la seva pròpia existència serà ja prova suficient per a sostenir l'optimisme dels mercats, que "recuperaran el seu equilibri".

"Amb fins a set possibles vacunes, cadascuna d'elles amb un 85% de possibilitats de tenir èxit, cal ser miop per a vendre en aquests moments per temor al ressorgiment de la pandèmia", assevera Chaitowitz. L'optimisme d'aquest gestor de Nomura és compartit per Ajay Rajadhyaksha i Amrut Nashikka, que al seu últim informe per a Barclays afirmen que la vacuna no és una qüestió de "si" sinó de "quan" arribarà.

Tots dos experts del banc britànic creuen que "les valoracions de la renda variable són actualment elevades, destacant especialment la prima de les grans tecnològiques, per la qual cosa esperem que a poc a poc es dissipi i els diners passi als valors cíclics i sanitaris, i des de Wall Street a les borses europees".

Noticias relacionadas

contador