ep atletico real madrid barcelona y valencia disputaran la supercopa
AFP7

La pilota és a la teulada de Telefónica. Els de Pallete han de decidir si finalment cedeixen a les pressions del Govern per emetre un dels partits de la Lliga en obert. Si ho fessin, més d'1,5 milions de clients de Movistar poden quedar-se en fora de joc, segons les estimacions dels analistes, en haver pagat per aquest i altres continguts dins d'un dels paquets oferts per l'operadora.

  • 3,96€
  • 1,18%

A l'Executiu de Pedro Sánchez no li val amb qualsevol partit. Ha de ser un dels grans partits el que s'ofereixi en obert cada setmana com a ofrena als milions de seguidors davant la perspectiva de diversos mesos d'estadis buits.

Orange, La Lliga... ambdues li han passat la pilota a Movistar, propietària i senyora de tots els drets d'emissió del futbol de Primera Divisió. Per davant queden setmanes de negociacions fins que la pilota no torni a rodar sobre la gespa al juny, encara amb la incertesa de si es veurà o no en obert.

Els de Pallete van comprar a mitjan 2018 els drets per a les tres següents temporades per més de 3.700 milions d'euros. Ara, poden veure's resignats a cedir 'el partidàs', la trobada més sucosa del seu menú, de manera gratuïta. Telefónica de moment tira pilotes fora. La 'teleco' encara no ha rebut una proposta formal per part del CSD (Consell Superior d'Esports).

Si l'organisme presidit per Irene Lozano decideix fer el pas endavant, Telefónica pot decidir si li reclama al Govern el reemborsament d'una part de l'import pagat pels drets de retransmissió tant de la temporada actual com de la següent. Aquí hi ha les càbales de Javier Tebas (president de la Lliga) quan es va sospesar l'alternativa de suspendre el campionat de lliga per la crisi del coronavirus: més de 160 milions d'euros cobrats per trobades encara no disputades.

QUÈ ESTAN FENT LA RESTA DE PAÏSOS?

A França ja han cancel·lat la Ligue 1 com a precaució. A Itàlia, el Calcio segueix en terreny de ningú després de l'encreuament de declaracions entre el ministre d'Esports del país i el president de la Federació de futbol italiana. A Alemanya, s'espera que aquest mateix mes es reprengui el campionat de lliga.

El cas més similar a l'espanyol el trobem al Regne Unit. Els de Boris Johnson estan intentant forçar a la Premier League i les posseïdores dels seus drets, Sky Sports i BT Sports, a oferir partits de franc. Els rotatius britànics asseguren que les dues operadores oferiran resistència.

Noticias relacionadas

contador