wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street registra vendes del 0,5% després de tancar dijous amb signe mixt, després que la Reserva Federal dels EUA (Fed) decidís mantenir els tipus d'interès i s'anticipés una nova pujada dels interessos durant la reunió de desembre. A més, els inversors mostren dubtes sobre la fortalesa del creixement global i els índexs de Nova York detenen el seu rebot del 8% des dels mínims d'octubre.

La forta caiguda del petroli, superior al 20% des que va marcar màxims anuals i de l'1,5% aquesta jornada per al West Texas, fins als 59,77 dòlars, fa témer el mercat un menor creixement global durant els propers mesos.

Sense comptar les pèrdues d'aquest divendres, el Dow Jones avança un 3,1% a la setmana, mentre l'S&P 500 puja un 3,6%. A més, el Nasdaq repunta un 2,4%. Aquest any, l'S&P 500 s'ha revalorat gairebé un 4,5% i el Dow Jones, gairebé un 5,5%. No obstant això, l'índex nord-americà que està portant la davantera és el tecnològic, el Nasdaq, amb una alça propera ja al 11%

DECISIÓ DE LA FED

Durant la jornada de dijous, Wall Street va reaccionar a la baixa després de la decisió de la Fed de mantenir els tipus d'interès. El Dow Jones va aconseguir tancar en verd amb una lleugera pujada del 0,04% després dels forts guanys de la passada jornada, quan els inversors van descomptar els resultats de les eleccions de meitat de mandat als Estats Units. No obstant això, l'S&P 500 va caure un -0,25% i el Nasdaq, un -0,53%.

El banc central nord-americà va anticipar una nova pujada dels interessos durant la reunió de desembre, que se celebrarà durant els propers 18 i 19 de desembre. Serà la quarta pujada de 2018, segons anticipa el consens amb una probabilitat del 78%.

A l'escena econòmica, l'índex de preus de de producció (IPP) ha mostrat la seva major pujada dels últims sis anys, després de repuntar un 0,6% l'octubre, el triple del que es preveia. Per la seva banda, l'IPP subjacent ha mostrat una pujada més moderada del 0,2%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

Des dels mínims d'octubre, l'S&P 500 ha rebotat un 8% i s'ha situat a tan sols un 5% dels seus màxims històrics, destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Al l molt curt termini, el normal és apostar per una puntual correcció que almenys serveixi per drenar/ajustar part de les últimes pujades. I si després d'una potencial correcció l'índex ataqués amb èxit la zona de resistència dels 2.824 punts, tindríem, a més, una interessant figura de volta amb objectiu en els màxims anuals", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador