ep la administracion de loterias del barrio malagueno de puerta blanca de la calle catapilco celebra
Álex Zea - Europa Press

A mesura que ens anem acostant a la data més assenyalada pels loters, el 22 de desembre, les vendes de dècims per al Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal van en augment. Moltes empreses tenen por que els seus empleats es fugin en cas que aconsegueixin un dels premis més grans del Sorteig de dimarts que ve, i per la qual cosa s'estan preparant per a això.

El portal de comparació d'assegurances Encert alerta els empresaris sobre la possible marxa dels treballadors en cas que els toqui la grossa. Segons una enquesta de la plataforma, quatre de cada deu persones deixarien de treballar si els toqués el Primer Premi de la Loteria de Nadal, cosa que podria suposar un dur pal per a les empreses en perdre mà d'obra amb experiència, haver de trobar gent amb qualitats similars, i altres problemes als quals hauria d'enfrontar-se l'empresari.

En aquest context, les petites empreses serien les que més acusarien les pèrdues dels seus millors empleats, i per això la plataforma estableix algunes claus per evitar mals majors.

ASSEGURANCES CONTRA FUGIDES

Afortunadament, hi ha companyies d'assegurances que cobreixen les empreses en el cas que un treballador decideixi anar-se'n després de guanyar la loteria. Si això passa, són les asseguradores les que es fan càrrec de les despeses associades i de buscar una altra persona des de les agències de selecció de personal.

Aquest tipus d'assegurances, apunta Encert, cobra major rellevància en sectors amb alta mobilitat laboral. Així mateix, cobriria l'empresari si la competència fitxés un dels seus treballadors o es produís un robatori d'informació.

Una altra de les opcions que estudia el portal és la contractació de pòlisses d'"Infidelitat o Fidelitat", que asseguren el patrimoni de l'empresari si succeeix una apropiació indeguda de béns, valors, fons, diners i actius. Tanmateix, més enllà de diners que pugui obtenir una persona amb la grossa, el 70% dels guanyadors es gasten el premi en menys de cinc anys, de manera que deixar el lloc de treball no hauria de ser l'opció més desitjable per als menys estalviadors.

En aquesta línia, una altra de les vies per evitar la fugida dels empleats més cotitzats és mitjançant el salari emocional. Amb això, es pretén que el treballador es trobi en un entorn tranquil i es pugui sentir part de l'empresa. Aquí entren en joc aspectes com la flexibilitat horària, el teletreball i altres mesures que facilitin la conciliació familiar.

QUANT T'HA DE TOCAR PER DEIXAR DE TREBALLAR?

Segons l'Enquesta de Pressupostos Familiars de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), un jove de 25 anys necessitaria per viure al voltant d'1.700.000 euros fins als 81 anys, edat mitjana d'esperança de vida a Espanya. A això caldria sumar-li el pagament d'un habitatge i altres despeses que l'estudi no introdueix. Si aquesta persona decidís estrènyer-se el cinturó i minimitzar despeses, l'INE preveu que la despesa arribaria als 680.000, encara que aclareix que no hi hauria cap despesa supèrflua en el pressupost.

No obstant això, l'estudi introdueix una variable més anàloga a la d'un treballador consolidat en una empresa, que serien les persones de 45 anys i amb habitatge. En aquest context, la xifra baixaria a 1.088.748 d'euros per als que desitgessin viure còmodament, i a 437.436 euros si la grossa només fos per a una única persona.

Noticias relacionadas

contador