ep coronavirus- xi jinping insta a una mayor cooperacion internacional en todos los frentes para
XINHUA

El president de la Xina, Xi Jinping, ha felicitat al president electe, Joe Biden, pel seu triomf a les eleccions dels Estats Units, segons ha publicat la premsa xinesa.

"Esperem que les dues parts mantinguin un esperit de benefici i respecte mutu, i no de confrontació ni de conflicte; se centrin en la cooperació, gestionin les seves diferències i promoguin un desenvolupament estable i saludable de les relacions entre la Xina i els Estats Units", ha assenyalat Jinping en un missatge enviat aquest dimecres.

Segons Xi, això últim "no només obeeix als interessos dels dos pobles, sinó que també és l'expectativa comuna de la comunitat internacional".

A més, el vicepresident xinès, Wang Qishan, ha felicitat a la seva homòloga (elegida), Kamala Harris. El passat 13 de novembre, el portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors de la Xina, Wang Wenbin, va felicitar a Biden i Harris, tot i que no els va considerar explícitament vencedors dels comicis.

Per la seva banda, Donald Trump va celebrar aquest dimarts els 30.000 punts de Dow Jones amb una breu compareixença d'1 minut durant la qual no va admetre preguntes i va seguir sense reconèixer la victòria de Joe Biden, malgrat que la seva Administració havia iniciat el procés de transició al president electe.

Noticias relacionadas

contador