donald trump lors d un rally en floride

Donald Trump ho ha tornat a fer. L'expresident nord-americà ha tornat a complir els pronòstics i ha arrasat a les primàries republicanes que s'han celebrat a New Hampshire. Ara tots es pregunten si la cursa per la candidatura del Partit Republicà a la Casa Blanca s'ha acabat o no, davant la victòria aclaparadora de Trump. Tot i això, la seva única rival, Nikki Haley, afirma que no té intenció d'abandonar.

L'exgovernadora de Carolina del Sud ha perdut, com havien anticipat els experts, i això ha provocat que molts es preguntin si la carrera republicana per assolir la nominació per a les presidencials del novembre ha acabat o no. Ella ha acabat de cop amb les especulacions, deixant clar que no se'n va, com sí que han fet altres candidats. L'últim, Ron DeSantis, que va fer un pas enrere diumenge i va mostrar el seu suport a Trump.

"Quina gran nit", ha proclamat davant una multitud de fanàtics que la victorejaven després de conèixer els resultats de New Hampshire, obviant les preocupacions que planegen sobre la seva candidatura. I és que molts dels donants de Haley ja es plantegen deixar de recolzar-la en considerar que Trump té guanyada la mà i que ella no hi té opcions.

Precisament, l'expresident hi ha fet referència en un discurs posterior a les primàries. "No permetem que algú s'endugui una victòria quan va tenir una nit molt dolenta", ha dit Trump sobre Haley. I ha insistit: “Va tenir una molt mala nit”.

Després d'això, se n'ha burlat per insistir a romandre a la contesa. "Només una petita nota per a Nikki: ella no guanyarà", ha afirmat Trump, que ha assegurat que New Hampshire "és un lloc molt, molt especial per a mi. És molt important".

I després dels resultats també ha parlat l'actual president, Joe Biden, que ha advertit que “la nostra democràcia” està “en joc” després de la clara victòria de Trump. "Ara és clar que Donald Trump serà el candidat republicà", ha indicat Biden en un comunicat difós per la seva campanya.

"I el meu missatge al país és que el que està en joc no podria ser més gran. La nostra democràcia. Les nostres llibertats personals: des del dret a triar fins al dret a votar. La nostra economia, que ha experimentat la recuperació més forta del món des de la covid. Tot està en joc".

Per això Biden ha demanat als republicans i també als votants independents que li donin suport a les eleccions del novembre.

Noticias relacionadas

contador