ron desantis
Gage Skidmore

El governador de Florida, Ron DeSantis, ha anunciat aquest diumenge la seva retirada de la cursa a les presidencials del proper mes de novembre. Ha decidit suspendre la seva campanya i brindar tot el suport a la persona que encapçala les enquestes entre els republicans per convertir-se en el candidat conservador a la Casa Blanca: Donald Trump.

L'abandonament de DeSantis i el seu suport al favorit Trump s'ha produït dos dies abans de les primàries de New Hampshire, i després de les celebrades a Iowa, on va arrasar l'expresident.

"Si pogués fer alguna cosa per produir un resultat favorable (més parades de campanya, més entrevistes...), ho faria, però no els puc demanar als nostres seguidors que ofereixin el seu temps com a voluntaris i donin els seus recursos si no tenim un camí clar cap a la victòria", ha dit DeSantis en una publicació aquest diumenge a les xarxes socials.

"En conseqüència, avui suspenc la meva campanya", ha afegit. També ha aprofitat per prestar tot el seu suport al favorit per encapçalar la papereta del Partit Republicà a les eleccions que se celebraran el proper 5 de novembre.

Tal com ha dit el governador de Florida, "Trump és superior a l'actual titular Joe Biden. Això és clar". "Vaig signar un compromís per recolzar el candidat republicà i compliré aquest compromís. Té el meu suport perquè no podem tornar a la vella Guàrdia Republicana d'abans, una forma reenvasada de corporativisme reescalfat que representa Nikki Haley", ha explicat DeSantis.

Des de l'equip de Trump no han trigat a agrair aquest suport. La candidatura de l'expresident ha dit en un comunicat aquest diumenge que se sentia "honrada" de rebre el suport de DeSantis, juntament amb "tants altres excandidats presidencials".

Per la seva banda, Trump ha aprofitat un míting a New Hampshire per felicitar DeSantis per la seva retirada donar-li les gràcies pel seu suport. "Com sabeu, ha abandonat la campanya electoral avui a les 3 p.m. I en fer-ho, ha estat molt amable i m'ha donat suport, així que li ho agraeixo", ha dit.

"També espero treballar amb Ron i tots els altres per derrotar el corrupte Joe Biden", ha assenyalat. Tot i que la reacció de l'expresident no ha estat l'única. També ha parlat la governadora de Carolina del Sud, Nikki Haley, que segueix a la carrera per la candidatura del Partit Republicà.

Després de l'anunci de DeSantis, Haley ha dit que ara les primàries són una “cursa de dues persones”. I és que el governador de Florida s'ha unit a la llarga llista de candidats que s'han 'esborrat' de la cursa per ser el candidat republicà a la Casa Blanca. Entre ells, el governador de Dakota del Nord, Doug Burgum, l'empresari Vivek Ramaswamy i el senador Tim Scott, republicà per Carolina del Sud, que també van donar suport a Trump després de suspendre les campanyes.

Noticias relacionadas

contador