donald trump dreamers

El Palau de Buckingham i la Casa Blanca han confirmat aquest dimarts que el president dels Estats Units, Donald Trump, realitzarà a principis de juny una visita d'Estat al Regne Unit, dos anys després que s'estengui la polèmica invitació.

La primera ministra britànica, Theresa May, va convidar Trump durant la primera trobada que tots dos van mantenir a Washington el 2017 després de l'arribada del magnat novaiorquès al Despatx Oval, però per ara no s'havia confirmat aquest formalisme.

La mera proposta va generar llavors polèmica, tant per les crítiques socials a Trump com per la tessitura en què deixava la reina Isabel II, potencial amfitriona. Milers de persones es van mobilitzar als carrers per demanar que la visita no tingués lloc.

El Palau de Buckingham ha confirmat aquest dimarts que el president nord-americà i la seva dona, Melania Trump, realitzaran entre el 3 i el 5 de juny una visita d'Estat al Regne Unit. Es tracta del tercer viatge d'aquest tipus després dels realitzats el 2003 per George W. Bush i el 2011 per Barack Obama.

La confirmació també ha arribat des de Washington, on la Casa Blanca ha confiat que la visita serveixi per "reafirmar l'especial relació" entre els dos països. Trump es veurà també amb la primera ministra britànica, Theresa May, la qual ha criticat en diverses ocasions per la seva gestió en temes de seguretat o en relació al Brexit.

Durant la seva estada al Regne Unit, Trump i la primera dama també assistiran a una cerimònia per commemorar el setanta-cinquè aniversari del Desembarcament de Normandia, un esdeveniment que també els portarà el dia 6 de juny a aquest enclavament francès.

A França, Trump "participarà en una trobada bilateral amb el president Emmanuel Macron per reforçar l'estreta cooperació en els nostres interessos econòmics i de seguretat comuns", diu la nota de la Casa Blanca.

Noticias relacionadas

contador