robert-mueller

El fiscal general dels Estats Units, William Barr, ha informat aquest dijous que la investigació del fiscal especial Robert Mueller no va revelar evidències que el president Donald Trump obstruís la investigació sobre els possibles vincles d'ell o membres de la seva campanya amb Rússia durant les eleccions presidencials de 2016.

"Concloem que les proves desenvolupades pel fiscal especial no són suficients per establir que el president va cometre un delicte d'obstrucció a la justícia", ha dit Barr durant una conferència de premsa.

William Barr ha oferit aquest dijous alguns detalls de l'informe del fiscal especial Robert Mueller sobre el paper de Rússia en les eleccions de 2016 als Estats Units abans de fer públic l'informe. El fiscal general ha posat èmfasi que no s'ha trobat cap vincle entre la campanya del president Donald Trump i Moscou, confirmant així el que ja es va avançar sobre aquest informe el març.

Barr ha comparegut en roda de premsa abans de la publicació de l'informe, prevista per a aquest dijous. Aquesta investigació té gairebé 400 pàgines i estarà disponible tant per al Congrés com per a l'opinió pública nord-americana.

Donald Trump ha tornat a carregar contra l'equip de Mueller després de conèixer la publicació de l'informe, com ja va fer quan les seves conclusions van revelar que el president no va tenir vincles amb Rússia. Trump ha criticat durament l'impacte d'aquesta investigació, que s'ha estès durant dos anys, en la seva persona i el seu mandat.

La investigació del fiscal especial Mueller ha generat dubtes sobre la manera com Trump va arribar a la presidència, mentre que el mandatari afirma que aquesta investigació té motivacions polítiques i és una "caça de bruixes".

Mueller va lliurar una còpia del seu informe confidencial a Barr el 22 de març, al final d'una investigació. Dos dies més tard, Barr va presentar una carta de quatre pàgines resumint les conclusions de la indagació. En la missiva dirigida al Congrés, el fiscal general va afirmar que la investigació no va establir que membres de la campanya Trump haguessin conspirat amb Rússia.

Noticias relacionadas

contador