• Això l'ha obligat a buscar una aliança amb el Democratic Unionist Party, d'Irlanda del Nord
  • El DUP ha aconseguit 10 escons a les eleccions que són vitals per assegurar la majoria absoluta que May
theresa-may 20170609081620

Theresa May ha arribat a un acord amb el DUP d'Irlanda del Nord (Democratic Unionist Party) per formar Govern, segons informa el diari britànic 'The Guardian'. La primer britànica no dimitirà i demanarà permís a la Reina per formar Govern, per això visitarà en unes hores el Palau de Buckingham.

El DUP ha aconseguit 10 escons a les eleccions (anteriorment comptava amb 8 parlamentaris), que són vitals per assegurar la majoria absoluta que May necessita per formar Govern. De caràcter conservador, aquest partit prové d'Irlanda del Nord i ja havia donat suport a May des que es va convertir en primera ministra, encara que ara aquest suport serà clau durant els propers anys i en les negociacions sobre el Brexit.

May no ha aconseguit a les urnes la majoria absoluta que ostentava a Westminster i que havia obtingut David Cameron als passats comicis. May va convocar les eleccions anticipades l'abril passat amb la intenció de consolidar la majoria parlamentària del seu partit de cara al procés de sortida del Regne Unit de la Unió Europea, conegut com a 'Brexit'.

Les seves paraules per convocar aquests comicis poden ser el seu major càstig. "Va ser amb reticència que vaig decidir que el país necessita aquestes eleccions, però és amb una forta convicció que dic que és necessari per assegurar el lideratge fort i estable que necessita el país per veure'ns completar el Brexit i el que ve després", va dir May a abril.

La conservadora va arribar al poder el juliol del 2016, després de la dimissió del seu antecessor, el també conservador David Cameron, la proposta de mantenir el Regne Unit dins de la UE va ser derrotada per un estret marge de vots en un referèndum realitzat a finals de juny d’aquell any.

La pròpia May ha ressaltat aquest divendres que el país "necessita un període d'estabilitat", afegint que sempre ha actuat tenint en compte els interessos de la nació. "El país necessita un període d'estabilitat, i siguin quins siguin els resultats (definitius), els conservadors han de garantir aquesta estabilitat perquè puguem estar units com a país", ha dit.

May ha fet aquestes declaracions després d'assegurar el seu escó per Maidenhead, reiterant que una de les seves prioritats serà treballar per aconseguir una correcta aplicació del 'Brexit'. Poc abans d'aquestes declaracions, el líder del Partit Laborista, Jeremy Corbyn, havia reclamat a May que anunciés la seva dimissió, apuntant la seva "pèrdua de suports" a les eleccions parlamentàries.

Noticias relacionadas

contador