nicolas-maduro

El president veneçolà, Nicolás Maduro, ha afirmat aquest dilluns que "no entrarà cap soldat invasor" al seu país i ha rebutjat el comunicat del Grup de Lima que ha acceptat Veneçuela com a membre del grup i ha rebutjat qualsevol iniciativa de diàleg internacional. L’autoproclamat "president encarregat" de Veneçuela, Juan Guaidó, ha assegurat aquest dilluns que "no hi ha possibilitat d'una guerra civil", i ha indicat que "és una farsa que ha volgut vendre" el govern de Nicolás Maduro.

"No hi ha possibilitat a Veneçuela d'una guerra civil", ha dit Guaidó durant una compareixença davant la premsa des de Caracas. "És una farsa que ha volgut vendre Maduro" perquè se li van acabar les "excuses", ha sostingut. "A mi m'agradaria saber qui s’immolarà per a una persona que no té cap tipus de suport polític, social ni del món", ha reblat.

Maduro, per la seva banda, ha declarat aquesta passada matinada que "no hi entrarà cap soldat invasor com si aquest país no tingués qui l’estimi, qui el defensi", ha assenyalat el president veneçolà durant una jornada amb intel·lectuals internacionals.

El mandatari ha denunciat l'"agressió tan gran" que està patint el poble veneçolà per part dels Estats Units. "Un fort procés d'agressions contínues i amenaces", ha dit Maduro, que ha reiterat que els Estats Units vol "el nostre petroli i les nostres riqueses naturals".

"Jo vull demanar la més alta solidaritat del món per crear un poderós moviment que denunciï les amenaces d'intervenció militar dels Estats Units", ha instat.

Maduro també ha rebutjat el comunicat del Grup de Lima -integrat fins aquest dilluns per onze països americans-, que ha qualificat com "fastigós" i ha recalcat que Veneçuela "està guanyant la batalla".

"Jo no sé qui escriu els comunicats del cartell de Lima, però que s’han tornat una caricatura. S'han encarregat d’autodestruir-me moralment", ha afirmat Maduro. "Jo quan vaig llegir em va donar ganes de vomitar i vaig riure a la vegada", ha asseverat.

El president veneçolà ha insistit que no permetrà que "humiliïn" Veneçuela i que "si volen ajudar a Veneçuela que cessin les sancions."

Noticias relacionadas

contador