guaido portada

El ministre d'Afers Exteriors de França, Jean-Yves Le Drian, ha assegurat aquest dilluns que el autoproclamat "president encarregat" de Veneçuela, Juan Guaidó, té la "capacitat" i la "legitimitat" per organitzar unes noves eleccions al país.

"Guaidó té la capacitat i la legitimitat per organitzar unes eleccions", ha explicat el cap de la diplomàcia francesa, en declaracions a la cadena de ràdio France Inter.

Li Drian ha indicat que França va consultar als seus socis europeus sobre Veneçuela i ha assenyalat que és imperatiu que el conflicte que viu el país es resolgui de manera pacífica i que s'eviti una guerra civil.

França, de la mateixa manera que Espanya, es troba en el bloc de països europeus que reconeixeran Guaidó com a president interí de Veneçuela després de complir-se el termini de vuit dies que li van traslladar al mandatari de Veneçuela, Nicolás Maduro, perquè convoqués unes eleccions presidencials lliures i amb garanties democràtiques.

El president veneçolà ha fet cas omís de l'ultimàtum dels països occidentals i ha denunciat els intents externs per desallotjar-lo del poder. Els Estats Units, Canadà i diversos països iberoamericans ja han reconegut oficialment Guaidó com a president interí després de la seva autoproclamació a Caracas el 23 de gener i després de la polèmica reelecció de Maduro en unes eleccions presidencials rebutjades per diversos països de la comunitat internacional per l'absència de candidats opositors i per falta de garanties.

Noticias relacionadas

contador