venezuela portada bolsamania manifestacion

Rússia i la Xina, que han mostrat el seu compromís amb Nicolás Maduro, han criticat durament les sancions imposades pels EUA a Veneçuela. El govern de Donald Trump va anunciar aquest dilluns sancions contra l'empresa energètica estatal PDVSA, en un intent per danyar Maduro.

Segons informacions de l'agència de notícies Interfax, el ministre de Relacions Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha dit que aquestes sancions soscaven completament la confiança en el sistema financer internacional que està dominat pels EUA. "Rússia està fent tot el possible per donar suport al govern legítim de Maduro", afegeix Lavrov, que qualifica de "cíniques" les sancions nord-americanes contra l'empresa estatal d'energia de Veneçuela, PDVSA.

Els EUA va reconèixer Guaidó i ha estat encoratjant el suport al canvi de règim a Veneçuela

Per la seva banda, el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, afirma que les restriccions continuen amb una "ingerència no dissimulada en els seus assumptes interns (de Veneçuela)" i qualifica les noves sancions d’"il·legals".

Aquest dilluns, el Govern dels EUA va anunciar sancions contra PDVSA, en un intent per fer mal al dictador socialista, Nicolas Maduro, que s'aferra al poder enmig d'una batalla de líders, com explica CNBC. La setmana passada, el líder opositor de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, va proclamar a si mateix president interí després de les protestes al carrer contra Maduro. Els EUA va reconèixer aquesta afirmació i ha estat encoratjant el suport al canvi de règim a Veneçuela.

A més del suport de Rússia i la Xina, Maduro encara compta amb el suport dels militars veneçolans, cosa que podria ser vital per aferrar-se al poder.

La Xina també ha expressat la seva oposició a les sancions assegurant que els EUA hauria d'assumir la responsabilitat per les conseqüències. Com informa Reuters, el portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors, Geng Shuang, creu que l'experiència històrica mostra que la interferència estrangera "només complica les situacions". "Les sancions del país a Veneçuela conduiran al deteriorament de les condicions de vida de les persones", "han de ser responsables de les greus conseqüències d'això", va dir Geng en una conferència de premsa a Beijing, en referència als EUA.

Noticias relacionadas

contador