reino unido bandera portada

Les vendes al detall al Regne Unit s'han desplomat al -1,4% al març, perjudicades pel descens de la confiança dels consumidors, així com per la forta caiguda de les vendes de combustible, ja que l'augment del cost de la vida va portar els consumidors a reduir les despeses no essencials i a conduir menys els cotxes. A més, les xifres del febrer van ser revisades a la baixa, passant del -0,3% al -0,5%. Comparat amb el març del 2021, la dada ha caigut al 0,9%, des del 7,2% de l'any anterior i enfront d'unes expectatives del mercat del 2,8%.

"En retallar les despeses, els ciutadans també devien haver tingut un ull posat en el proper augment de les factures d'energia, així com en altres pujades de preus, que hauran afectat les carteres a l'abril", comenta Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets. "Tampoc podem deixar d'esmentar l'autogol fiscal del Ministre d'Hisenda, Rishi Sunak, en seguir endavant amb les pujades d'impostos a la Seguretat Social, en contra d'un cor de veus que l'instaven a ajornar-les", afegeix l'expert.

"Sigui com sigui, aquest alentiment del consum és en gran part obra del govern i és probable que faci que l'estiu sigui difícil tant per a les empreses com per als consumidors" incideix Hewson.

Les xifres d'avui també podrien influir en el càlcul de la decisió sobre els tipus d'interès del Banc d'Anglaterra del mes que ve, amb la possibilitat que es produeixi una divisió entre els membres que vulguin pujar els tipus en 50 punts bàsics i els que prefereixin pujar-los en 25 punts bàsics. "El banc central s'enfronta a una tasca poc envejable aquest estiu, amb un problema d'inflació en què va darrere de la corba, i havent de considerar la possibilitat de pujar més els tipus enmig d'una desacceleració econòmica", conclou cap danàlisi de CMC Markets.

Noticias relacionadas

contador