ukflag

La taxa d'atur del Regne Unit baixa fins al 3,8% al febrer, segons l'ILO Unemployment Rate publicada per l'oficina d'estadística britànica (ONS). La dada se situa lleugerament per sota del que s'esperava.

A més, el nombre de vacants d'ocupació al Regne Unit del gener al març del 2022 va augmentar fins a un nou rècord de 1.288.000.

"En general, l'ocupació al desembre-febrer va canviar poc respecte als tres mesos anteriors, i per això encara està per sota del seu nivell previ a la pandèmia". "Encara que la desocupació ha tornat a caure, seguim veient un nombre creixent de persones que es retiren del mercat laboral i, com que no estan treballant ni buscant feina, no es compten com a aturats". "Les primeres estimacions suggereixen que només hi va haver un petit augment en la quantitat de treballadors en nòmina al març, mentre que les vacants laborals, encara que novament en un nivell rècord, van augmentar al nivell més lent en gairebé un any", ha assenyalat el director d'estadístiques econòmiques de l'ONS, Darren Morgan.

Per la seva banda, els salaris de mitjana, incloent-hi les bonificacions, van augmentar un 5,4% després de pujar un 4,8% al gener, en línia amb les expectatives.

Tot i això, el salari regular sense bonificacions va caure un 1,8% en els tres mesos fins al febrer en tenir en compte la inflació vertiginosa mesurada per l'índex de preus al consum (IPC), la caiguda més pronunciada des de l'agost a l'octubre del 2013.

Si bé els salaris van augmentar un 4% durant el trimestre, la inflació els va superar amb escreix i els experts van advertir que els salaris es quedaran encara més darrere de l'augment dels preus aquest any, ja que s'espera que la inflació es dispari a la tardor.

Noticias relacionadas

contador