sidney australia

La Reserva del Banc d'Austràlia (RBA) ha mantingut els tipus d'interès aquest dimarts. En un comunicat, el governador del banc central australià, Philip Lowe, ha dit també que l'RBA comprarà bons a un ritme de 4.000 milions de dòlars australians a la setmana fins almenys al febrer de 2022.

A l'agost, quan es va anunciar el pla de començar a reduir les compres de bons a principis de setembre fins als 4.000 milions des dels 5.000 milions de dòlars australians, Lowe ha informat que les noves compres setmanals de bons durarien almenys fins a mitjans de novembre.

La decisió d'estendre la compra de bons fins almenys al febrer es produeix en un context de deteriorament econòmic a causa de la propagació de la Covid-19. "S'espera que aquest revés a l'expansió econòmica sigui només temporal. Es preveu que el brot de la variant delta retardi, però no faci descarrilar la recuperació", ha dit Lowe.

Els estats clau d'Austràlia han abandonat l'esperança de tornar a posar a zero els casos de Covid-19, ja que la variant delta del virus ha resultat impossible de frenar fins ara. Les taxes de vacunació dels adults estan augmentant ràpidament, i s'espera una certa tornada a la normalitat en la societat abans de finals d'any.

Després d'aquest anunci, el dòlar australià es canviava a 0,7449 dòlars, enfront d'un mínim anterior de 0,7431 dòlars.

Noticias relacionadas

contador