hong kong, china, revueltas, protestas, botes, policí, protestsa

La policia de Hong Kong ha detingut aquest diumenge 36 persones, incloent-hi un menor de 12 anys, enmig de la protestes antigovernamentals, que durant aquest cap de setmana s'han intensificat. Els manifestants van llançar còctels Molotov a les forces de seguretat que van respondre amb canons d'aigua i gasos lacrimògens.

En concret, els arrestats han estat 29 homes i set dones, d'entre 12 i 48 anys, per delictes entre els quals es troba la reunió il·legal, possessió d'armes ofensives i agressió a agents de policia. Els enfrontaments de dissabte i diumenge van marcar un retorn als disturbis després de dies de manifestacions més tranquil·les.

Les protestes representen el desafiament popular més greu per al president xinès, Xi Jinping, des que va assumir el poder el 2012

Ja a mitjans de juny, la violència entre la policia i els manifestants es va intensificar. No obstant això, aquest diumenge les protestes van anar a més i es va arribar fins i tot al llançament de maons. En un comunicat, la policia admet que fins a sis oficials van treure les seves pistoles i un va disparar un tret d'advertència a l'aire. "Els creixents actes il·legals i violents dels manifestants radicals no només són indignants, sinó que també empenyen Hong Kong a la vora d'una situació molt perillosa", afirma el govern en un comunicat.

Però sembla que la situació està lluny de millorar. Es planegen més manifestacions durant els pròxims dies i setmanes, incloent-hi un míting a la seu de Hong Kong de Cathay Pacific Airways dimecres per protestar contra el percebut "terror blanc", una expressió comuna per descriure actes anònims que creen un clima de por. Cathay s'ha convertit en la major víctima corporativa de les protestes després que la Xina exigís suspendre el personal involucrat o que dona suport a les manifestacions antigovernamentals que han sumit l'excolònia britànica en una crisi política.

Les protestes també representen el desafiament popular més greu per al president xinès, Xi Jinping, des que va assumir el poder el 2012, amb Pequín ansiós per sufocar els disturbis abans del 70 aniversari de la fundació de la República Popular de la Xina l'1 d'octubre.

Noticias relacionadas

contador