ep avioncathay pacific 20190816121902
CATHAY PACIFIC - Archivo
0,01£
  • 0,00£
  • -25,00%

El consell d'administració de Cathay Pacific ha acceptat la renúncia del conseller delegat de la companyia aèria de Hong Kong, Rupert Hogg, en plena controvèrsia amb la Xina per la participació de personal de l'aerolínia a les protestes a la ciutat autònoma de Hong Kong, segons ha informat aquest divendres la companyia.

L'aerolínia va acomiadar la setmana passada quatre empleats per participar en les propostes després que l'Administració d'Aviació Civil de Xina (CAAC) exigís a l'aerolínia que suspengui el personal que va participar o recolzar les protestes il·legals a Hong Kong, després de la denúncia d'un pilot de l'aerolínia acusat formalment de revolta per participar en les protestes.

En un comunicat, la companyia aèria va informar de la designació d'Augustus Tang com a primer executiu de l'aerolínia en substitució de Hogg, i del nomenament d'un nou director Comercial i de Client, Ronald Lam, que succeeix Paul Loo en el càrrec.

Lam continuarà a l'empresa com a conseller delegat de la companyia Hong Kong Express, companyia de baix cost que l'aerolínia va adquirir al mes de març, fins a la designació d'un successor.

Després de la seva renúncia Hogg, que ha dirigit la companyia durant els últims tres anys, ha reconegut que han estat "setmanes difícils" per a la companyia i ha assenyalat que "el correcte" és que tant Loo com ell es responsabilitzin com a líders de l'aerolínia, després d'indicar que va ser un honor fer-ho. "Confio en el futur de Hong Kong com el centre d'aviació clau a Àsia", ha afegit.

El president de Cathay Pacific, John Slosar, ha afirmat que els nous directius tenen alta experiència i llargues trajectòries professionals, a més d'un coneixement profund en aviació per liderar la companyia aèria en "aquest moment tan sensible".

RESTABLIR LA CONFIANÇA

Slosar ha valorat la transformació de la companyia durant els tres anys amb Hogg al capdavant per a la seva recuperació, ja que ha proporcionat "una plataforma sòlida" per al desenvolupament continu del negoci.

No obstant, ha afegit que "els esdeveniments recents" han qüestionat el compromís de Cathay Pacific que afegeix "pressió a la seva reputació i marca" i fan necessari "establir un nou equip de gestió que pugui restablir la confiança i portar l'aerolínia a noves altures".

Cathay Pacific va situar la seva cotització a nivells no vistos des de juliol de 2009, després que la Xina anunciés la prohibició de l'entrada de qualsevol empleat de l'empresa de Hong Kong que hagi participat en les protestes d'aquests dos últims mesos a la ciutat autònoma.

La companyia va tancar el 2018 amb un benefici de 269.700.000 d'euros i va deixar enrere els números vermells després de dos exercicis consecutius registrant pèrdues. Durant el primer semestre, va disminuir el seu benefici un 52% després de la compra d'HK Express el març.

Noticias relacionadas

contador