ep ilustracionla guerra comercialestados unidoschina
TWITTER / @ESTATALESCLATE - Archivo

El govern xinès considera "una condició important" l'eliminació sincronitzada i proporcional d'aranzels en el marc d'una primera fase d'acord amb els Estats Units, i ha assenyalat que les dues parts estan discutint aquesta qüestió "en profunditat".

"La Xina ha subratllat en repetides ocasions que la guerra comercial va donar començament amb la imposició d'aranzels i també ha d'acabar amb l'eliminació dels aranzels", ha apuntat en roda de premsa el portaveu de Ministeri de Comerç de la Xina, Gao Feng.

"Aquesta és una condició important perquè les dues parts arribin a un acord", ha afegit el funcionari del gegant asiàtic, i ha afegit que la retirada d'aranzels està en línia amb els interessos dels productors i consumidors, amb els interessos de la Xina i els EUA, i en línia amb els interessos mundials.

En aquest sentit, el portaveu del Ministeri xinès ha assenyalat que en el cas que les parts arribin a un acord de primera fase, "l'abast de la cancel·lació d'aranzels ha de reflectir plenament la seva importància, i ambdues parts han d'avaluar la seva importància".

Les tensions comercials entre els EUA i la Xina es mantenen des de fa més d'un any, i cada país aplica aranzels a béns per valor de milers de milions de dòlars a l'altre. Ara, les dues potències estan a punt de segellar el que s'ha anomenat un acord de 'fase u', en què s'abordaran i donarà solució a alguns punts de desacord. S'esperava que el president xinès Xi Jinping i el president nord-americà Donald Trump es reunissin a mitjans de novembre a la cimera de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic a Santiago, però Xile va cancel·lar l'esdeveniment a finals d'octubre a causa dels disturbis interns.

Gao Feng ha afegit que la Xina està disposada a treballar juntament amb els EUA per resoldre adequadament les principals preocupacions de cada part sobre una base d'igualtat i respecte mutu. "Les dues parts estan discutint això en profunditat", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador