yuan portada moneda china

El banc central de la Xina ha injectat liquiditat per valor de 200.000 milions de iuans (28.600 milions de dòlars) a través de la seva línia de crèdit a mitjà termini aquest divendres, durant la segona operació d'aquestes característiques d'aquest mes, mentre ha mantingut la taxa d'interès sense canvis.

La mesura per afegir fons a llarg termini ha agafat sorpresa al mercat ja que el banc central ja va injectar capital la setmana passada. Diversos operadors han atribuït el moviment a una liquiditat més ajustada al mercat interbancari des de la nit de dijous, cosa que va elevar el cost dels préstecs.

Els experts han justificat el moviment perquè el banc central ha d'alliberar liquiditat "per recolzar el creixement econòmic, especialment després de les febles dades de crèdit d'octubre". "La inflació dels preus al consumidor és alta, però l'índex de preus de producció encara està en un rang negatiu per la qual cosa l'endeutament de les empreses segueix sent alt", ha explicat Nie Wen, economista de Hwabao Trust.

El Banc Popular de la Xina, a més, està sota escrutini dels operadors, que observen qualsevol signe d'estrès de liquiditat després que el govern prengués el control d'un banc de Mongòlia i del rescat estatal d'altres bancs petits. Aquestes operacions han reviscut les preocupacions sobre la salut de centenars de petits prestadors al país a mesura que el creixement econòmic de la Xina s'ha desaccelerat a un mínim de gairebé 30 anys.

Noticias relacionadas

contador