• La diferència en l'elecció entre May i Corbyn és molt curta, ja que el 34% es decanten per l'actual primera ministra
  • El 30% dels electors estan indecisos
Jeremy Corbyn

El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha superat per primer cop la primera ministra del país, Theresa May, com el líder polític preferit pels britànics per convertir-se en el pròxim cap del Govern, segons mostra una enquesta de YouGov per al diari The Times.

El 35% de les persones electores prefereix Corbyn com a primer ministre, mentre que, només un punt per darrere, escullen May

En el sondeig de YouGov, el 35% dels consultats han dit que donen suport que Corbyn es converteixi en el nou primer ministre, mentre que el 34% s'han decantat per May. L'enquesta mostra que el 30% dels electors estan indecisos.

A les últimes eleccions legislatives, els 'tories', liderats per May, van perdre la majoria absoluta que tenien al Parlament. En concret, els conservadors van perdre 13 escons i van obtenir el 42,35% dels vots, mentre el socialdemòcrata Jeremy Corbyn va arribar als 260 escons i va aconseguir el 40,2% dels vots, gairebé 30 més dels que va obtenir el seu predecessor, Ed Miliband, el 2015.

Des de llavors, estan intentant tancar un acord per formar un govern amb el suport del Partit Unionista Democràtic (DUP), partit que després dels últims comicis té 10 escons, dos més que amb els que comptava anteriorment. D'aquesta manera, aquest partit de caràcter conservador i provinent d'Irlanda del Nord, que ja havia donat suport a May des que es va convertir en primera ministra, ara passarà a ser un suport clau durant els propers anys i en les negociacions sobre el Brexit.

Respecte a això últim, la primera ministra britànica, Theresa May, va proposar aquest dijous als líders de la Unió Europea que els europeus amb cinc anys de residència al Regne Unit mantinguin el seu estatus d'establiment permanent un cop es materialitzi el Brexit.

D'aquesta manera, May va revelar aquest dijous al Consell Europeu, la reunió de caps d'Estat i de Govern de la UE, els seus plans per als tres milions de ciutadans europeus que viuen al Regne Unit després de la sortida efectiva del país de l'espai comunitari . A més, ha reiterat que la reciprocitat és vital i que les dues parts han d'acordar els termes i crear certesa al més aviat possible en les negociacions, segons ha indicat un alt funcionari britànic.

Noticias relacionadas

contador