• El CEO del banc, Carlos Aso, espera la captació d'almenys 200 milions d'euros durant els pròxims tres anys
  • L'eina s'adreça a clients que inverteixin de 10 a 100.000 euros aprofitant MiFID II
andbank myinvestor

El banc andorrà Andbank, enfocat tradicionalment a grans patrimonis, es llançarà a pels petits inversors a través del primer 'robo advisor' de la banca, que funcionarà com diversos fons de fons amb una oferta agressiva de bonificació per captar clients.

"Hi ha diverses propostes d'altres bancs, però aquest és el primer 'robo advisor' operatiu", matisa Carlos Aso, conseller delegat d'Andbank. El gestor automatitzat, pel qual l'alta es pot produir amb un procés únicament digital, es llança davant l'arribada de la normativa MiFID II, que regularà l'assessorament i la gestió d'actius. També, expliquen a l'entitat, per la tendència de tancament d'oficines de la banca tradicional.

És a dir, encara que tradicionalment Andbank ha estat un banc dirigit a grans patrimonis, ha aprofitat l'experiència tecnològica adquirida i també heretada d'Inversis per desenvolupar un gestor automatitzat per al qual la inversió mínima és una participació de 10 euros i que està enfocat especialment per als inversors de menys de 100.000 euros.

Sabem que pocs fons superen els índexs, però creiem que som capaços de detectar quins tenen més possibilitats d'aconseguir-ho

El sistema compta amb cinc perfils de risc que triarà el client, encara que aquest realitzarà un test de conveniència en iniciar el procés d'alta. En el més conservador no hi ha renda variable, mentre que en el més agressiu té almenys un 70% en borsa. Les carteres estan compostes per fons de tercers o ETF -en cap cas d'Andbank, assenyalen al banc-, elegits per un procés quantitatiu primer a partir de 6.000 vehicles i una elecció final dels selectors del banc.

"En aquest procés aportem valor afegit", assegura Carlos Aso. Cada cartera tindrà al voltant de dues desenes de vehicles, en la majoria dels casos de gestió activa. "Sabem que pocs fons superen els índexs, però creiem que som capaços de detectar quins tenen més possibilitats d'aconseguir-ho", sostenen al banc.

MÉS GESTIÓ ACTIVA

L'operativa, així, estarà entre un robo advisor o cinc fons de fons. Si s'utilitza el primer cas per la comparativa, les comissions són sensiblement superiors a les eines llançades durant els dos últims anys basades generalment en la gestió passiva, amb vehicles indexats. Això sí, en l'oferta d'Andbank s'incorpora major gestió activa. Mentre que amb la segona opció, serien instruments més barats.

En concret, les comissions de gestió van des del 0,65% en el cas més conservador (moderat) fins a l’1,35% en el més agressiu. Junts amb un 0,08% de dipositaria en Inversis i un 8% d'èxit. Els costos implícits dels fons que componen la cartera seran reduïts en comptar amb la classe institucional. Entre el 0,3% i el 0,4%, calculen a l'entitat. A més, si hi ha qualsevol tipus de retrocessió s'utilitzarà per 'subvencionar' al client.

L'eina té historial de rendibilitats recopilades a través dels seus fons perfilats des de 2013. El moderat acumula una rendibilitat anualitzada del 0,7% i l'agressiu del 6,1%. Entremig, el perfil equilibrat aconsegueix un 1,5%; la inversió, un 3,2%; i el dinàmic, un 4%.

A més, en ser un banc, l'eina va associada a un compte bancari 2,1,0 sense comissions amb una oferta molt agressiva. És a dir, ofereix una bonificació del 2% fins a 100.000 euros d'inversió en un perfil, i un 1% TAE (taxa anual equivalent) durant els sis primers mesos fins a 30.000 euros. "Això és un altre dels avantatges enfront de qualsevol 'robo advisor'. No hi ha millor opció per al petit inversor a la indústria", assegura Carlos Aso.

Noticias relacionadas

contador