• En caso de descensos relevantes, aconsejan aprovechar para comprar 5 puntos porcentuales adicionales de riesgo en perfiles conservadores y 10 puntos en perfiles agresivos
1-706-vols-annules-chez-lufthansa

La renda variable està de moda aquest estiu. Els experts d'Andbank, al seu informe setmanal en què inclouen una 'Guia estiu 2017', deixen clar que la situació de mercat és favorable per als actius de risc en general i per a la renda variable en particular.

Des d’Andbank destaquen que la volatilitat implícita està en mínims dels últims anys - "tot i el soroll que estem veient amb els descensos del cru, que generen dubtes sobre les expectatives d'inflació", matisen- i apunten que el comportament de l'estiu estarà determinat per l'evolució de tres aspectes principalment: els resultats trimestrals, el cru i els retorns de la renda fixa governamental.

En aquest sentit, dibuixen la seva estratègia i assenyalen que cal aprofitar els nivells de 2.500 en l'S&P i del 2.750-2.830 de l'Eurostoxx per rebaixar l'exposició en carteres en la renda variable. "El perfil conservador, que actualment està al 20%, el posem a nivells del 10%. El perfil agressiu, que actualment se situa en nivells de risc del 75%, el posem a zones del 60%", afegeixen aquests experts.

En el cas de descensos rellevants, des d’Andbank aconsellen aprofitar per comprar 5 punts percentuals addicionals de risc en perfils conservadors i 10 punts percentuals en perfils agressius.

AJUSTOS EN SECTORS I VALORS

A Europa, aquests analistes assenyalen que estan ajustant pes en valors amb biaix global (Dialog Semiconductor, Cap Gemini, Daimler) a valors amb biaix domèstic (Telecom Italia, Lufthansa). A més, expliquen que estan rebaixant pes en defensives lligades a la rendibilitat per dividend (Merlin, Saeta Yield...) i que estan aprofitant la debilitat del dòlar per prendre posició en valors americans globals (General Electric) i lligats al segment growth (Twitter i Facebook).

Apunten a oportunitats més tàctiques tipus Ahold i assenyalen que estan duent a terme un posicionament progressiu en sectorial energètic (Saipem, Occidental Petroleum...).

Afegeixen que estan esperant a incorporar valors com Acciona, Global Dominion o Pfizer.

Noticias relacionadas

contador